Uber investește $100 de milioane într-un joint venture de mobilitate creat împreună cu operatorul coreean SK Telecom – Cronica de Tehnologie

1. iPhone 12 Pro Max este apreciat, în principal, pentru performanță, cameră foto și autonomie. De cealaltă parte, pe lângă ecranul cu doar 60Hz rată de refresh, pentru unii ar putea constitui o problemă și dimensiunea telefonului cu ecran de 6,7 inch. (The Verge, review)

2. Adobe va cumpăra cu $1.5 miliarde Workfront, companie care dezvoltă soluții de lucru de la distanță focusate pe marketing și are în jur de 1 milion de utilizatori. Workfront a atras până acum investiții de $100 milioane. (Bloomberg)

3. Vestea vaccinului pentru COVID-19 cu eficiență de 90% dezvoltat de Pfizer și BioNTech a atras scăderea valorii acțiunilor la unele din companiile care au prosperat pe fondul pandemiei. Acțiunile Zoom au închis cu 17,4% mai puțin, Shopify a scăzut cu 13,6%, Netflix cu 8,6, iar Amazon cu 5,1%. (CNBC)

4. Țările Uniunii Europene au căzut de acord cu privire la un set de reguli mai stricte pentru companiile care vând spyware, soluții de recunoaștere facilă și tehnologii similare. Acestea vor avea nevoie de o licență specială pentru soluțiile cu aplicații militare, iar guvernele vor fi obligate să facă publice detaliile licențelor acordate. (MIT Technology Review)

5. MagSafe Duo, noul încărcător wireless Apple, are parte de review-uri negative. Este scump ($129), nu include adaptor, care trebuie cumpărat separat, și are o calitate slabă a construcției – sunt câteva dintre criticile aduse. (The Verge)

6. Uber investește $100 de milioane într-un joint venture de mobilitate creat împreună cu operatorul coreean SK Telecom. Viitoarea companie va oferi, pe bază de abonament, servicii de ride-hailing, mașini închiriate, parcare și altele într-un singur pachet. (ZDNet)

7. Serviciul de livrări cu vehicule autonome Nuro primește o finanțare de $500 de milioane și ajunge să fie evaluat la $5 miliarde. În februarie, Nuro a primit autorizație pentru a rula 5.000 de vehicule R2 în Houston, Scottsdale și Mountain View pe o perioadă de doi ani. (Reuters)

8. Următorul proiect al The Boring Company ar putea fi în Austin. Compania de infrastructură și transport a lui Elon Musk a anunțat că face angajări în acest oraș, căutând manageri, ingineri și contabili. Există și posibilitatea ca aici să fie stabilit un sediu permanent. (TechCrunch)

9. Sony a anunțat Airpeak, un brand nou al companiei, sub care vor fi vândute drone începând cu primăvara anului viitor. Compania japoneză nu oferă detalii concrete despre viitoare produse, însă spune că acestea vor fi construite cu tehnologii de “AI robotics” și vor viza mai multe industrii. (TechCrunch)

10. NASA anunță 20 de noi parteneriate cu companii private din zona explorării spațiale și a industriei aeriene, printre care SpaceX, Blue Origin și Rocket Lab. Companiile private nu vor primi bani de la NASA pentru viitoarele proiecte, însă, vor dobândi acces la avansata infrastructură de testare a agenției și vor putea apela la specialiștii acesteia. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft Word pentru Android a depășit pragul de 1 miliard de instalări – Cronica de Tehnologie
Google va elimina stocarea gratuită pentru fotografiile salvate în Google Photos – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău