Uber și-a vândut divizia de automobile autonome către Aurora, cu $4 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Uber și-a vândut divizia de automobile autonome către Aurora, cu $4 miliarde, după ce anul trecut era evaluată la $7.25 miliarde. Uber va investi, totodată, $400 de milioane în Aurora, startup care ajunge să valoreze $10 miliarde. (Reuters)

2. Apple lucrează la mai multe serii noi de procesoare pentru Mac-uri, urmând să încheie tranziția de la procesoarele Intel în 2022. Versiunile de top ar urma să aibă 32 de nuclee performante, care vor funcționa alături de (probabil) 4 nuclee economice. Soluțiile grafice vor avea între 16 și 128 de nuclee, urmând să fie de câteva ori mai rapide decât alternativele actuale de la AMD și Nvidia. (Profit.ro)

3. LG Electronics a prezentat un robot de dezinfectare, dotat cu lămpi laterale cu ultraviolete, care emit pe frecvențe de la 100 la 280nm. Lămpile cu ultraviolete de pe robotul înalt de 1,6 metri au o eficiență demonstrată în uciderea gemenilor de 99%. (ZDNet)

4. Numărul apelurilor nedorite a crescut cu 18%, în primele 10 luni ale anului fiind înregistrate 31.3 miliarde, de la 26 miliarde în urmă cu un an și 17,7 miliarde acum doi ani în aceeași perioadă. România se află pe locul 16 într-un top al spam-urilor telefonice în care lider autoritar este Brazilia. (TechCrunch)

5. SpaceX primește $886 de milioane pentru proiectul Starlink de conectare la internet prin satelit de la FCC. SpaceX este unul dintre cei mai mari câștigători din cadrul unui plan mai mare al FCC, în valoare de $9,2 miliarde, pentru conectarea la internet a zonelor rurale din SUA. (The Verge)

6. LG va externaliza producția de smartphone-uri mid-range și low-end, urmând să se concentreze pe producția de flagship-uri. Producătorul coreean încearcă, astfel, să-și redreseze divizia de telefoane, care se află pe pierdere de 22 de trimestre. (Profit.ro)

7. Un hacker a deschis 2.732 de compartimente pentru ridicarea produselor de la PickPoint-urile din Moscova, folosind un exploit necunoscut până acum. Oricine trecea pe lângă compartimentele lăsate deschise în urma atacului putea să plece cu produsele depozitate, care așteptau să fie ridicate de cumpărători. (ZDNet)

8. Fondatorul criptomonedei BTC-e, Alexander Vinnik, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru spălarea de bani obținuți din ransomware de un tribunal din Franța. Rusul de 41 de ani ar fi putut primi o pedeapsă mult mai mare, dacă procurorii reușeau să dovedească faptul că a fost implicat direct în crearea și distribuirea ransomware-ului Locky. (ZDnet)

9. Pixel 3 și modelele ulterioare primesc acces la funcțiile lansate inițial doar pentru Pixel 5. Printre acestea se numără “Hold for Me”, facilitate prin care Google Assistant notifică utilizatorul când un operator devine disponibil în cadrul apelurilor la care trebuie să aștepte, și Adaptive Sound, care reglează automat volumul sunetului în funcție de nivelul zgomotului ambiental. (Engadget)

10. Utilizatorii Stadia pot face streaming direct pe YouTube, începând chiar de astăzi, dar la mai bine de un an de când a fost lansat serviciul. Tot de astăzi, serviciul de streaming al celor de la Google este disponibil și în România. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple negociază achiziția startup-ului NextVR pentru aproximativ $100 milioane – Cronica de Tehnologie
Alphabet înființează o companie care va căuta să descopere medicamente noi cu ajutorul AI-ului – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău