Un tribunal american a decis că pornirea ecranului unui telefon poate fi făcută în cadrul investigațiilor doar cu mandat – Cronica de Tehnologie

1. China vrea să investească $1400 miliarde în următorii 6 ani în inteligență artificială, infrastructură de supraveghere și 5G. Principalii beneficiarii ai planului care încearcă să reducă dependența Chinei de tehnologia străină vor fi giganții chinezi precum Huawei și Alibaba. (Bloomberg)

2. Google lucrează la implementarea criptării end-to-end în comunicarea RCS. Dovezi ale acestui fapt au fost descoperite în codul versiuni 6.2 de Google Messages. Tehnologia RCS este așteptată de mai mulți ani să înlocuiască SMS-ul și aduce mesajelor schimbate prin intermediul rețelelor mobile funcții disponibile în aplicațiile moderne de chat, precum trimiterea imaginilor. (9to5Google)

3. Cea mai mare rețea mobilă din Thailanda a expus 8 miliarde de înregistrări ale conexiunilor la internet după ce a ținut evidența acestora într-o bază de date nesecurizată. Înregistrările erau făcute în timp real, astfel că cine accesa baza de date putea vedea ce site-uri și aplicații folosește un anumit utilizator. (TechCrunch)

4. IBM anunță că urmează să facă reduceri de personal, surse anonime susținând că vor fi tăiate mai multe mii de posturi din America de Nord. Compania spune că va plăti asigurările medicale ale americanilor afectați până la jumătate anului viitor. (Bloomberg)

5. Un tribunal din Statele Unite a decis că pornirea ecranului unui telefon poate fi făcută în cadrul investigațiilor doar cu mandat. Chiar dacă nu duce la deblocarea telefonului, instanța a concluzionat că acțiunea are tot rolul de a căuta informații în cadrul dispozitivului. (ArsTechnica)

6. Boris Johnson s-a răzgândit și vrea acum să elimine echipamentele Huawei din rețelele 5G ale Marii Britanii. Oficialii responsabili au fost instruiți să pună la punct un plan care să reducă la zero implicarea Huawei până în 2023. (The Telegraph)

7. Grupul de hackeri Unc0ver a lansat un instrument de jailbreak pentru iPhone care merge pe toate versiunile de iOS de la 11 încoace. Acesta funcționează inclusiv pe iOS 13.5, lansat de Apple în urmă cu câteva zile. (Profit.ro)

8. Incidentele interne de securitate au la bază în 60% din cazuri angajați care părăsesc compania. Abuzul privilegiilor cloud este un alt factor de risc intern important, de vină în 16% din situații. (ZDNet)

9. Alibaba a înregistrat venituri peste așteptări în Q4. Acestea au fost mai mari cu 22% YoY, ajungând la $16.14 miliarde. Veniturile anuale au ajuns la $71.98 miliarde, în creștere cu 35% YoY. (Business Wire)

10. Guvernul din Israel a decis că serviciul de securitate Shin Bet se poate implica în urmărirea telefoanelor persoanelor infectate cu COVID-19 doar atunci când investigațiile epidemiologice se dovedesc insuficiente. Limitarea poate fi ridicată dacă se preconizează o creștere a numărului de infecții. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple dat în judecată pentru că ar fi un monopol – Cronica de Tehnologie
Microsoft va vinde update-uri de securitate pentru Windows 10 utilizatorilor finali – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău