Unele hoteluri din Bulgaria vor renunța la serviciile all-inclusive în 2024 – Cronica de Turism

1. Compania low-cost Wizz Air va înlocui ruta București – Edinburgh cu ruta București – Glasgow, care va fi operată de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, începând din 17 noiembrie. Decizia nu va afecta semnificativ călătorii care vor să ajungă în Edinburgh, întrucât distanța dintre cele două orașe este de numai 75 de kilometri. (TravelingMag)

2. Unele hoteluri din Bulgaria vor renunța la serviciile all-inclusive în sezonul estival de anul viitor, ca urmare a creșterii prețurilor la alimente, potrivit reprezentanților Asociației Bulgare de Hoteluri și Restaurante din Varna. Aceștia estimează că hotelurile care vor păstra ofertele all-inclusive vor majora tarifele cu 5% – 10%, pentru a acoperi astfel costurile în creștere ale alimentelor. (Profit)

3. Începând din acest an, Transalpina și Transfăgărășan, două dintre cele mai populare drumuri turistice din România, nu vor mai fi închise în funcție de perioada calendaristică, ci doar în funcție de condițiile meteo. (Airlines Travel)

4. Dubai va găzdui festivalul de muzică Untold în perioada 15-18 februarie la Expo City Dubai. Prețul unui abonament este de 158 de euro, iar agenția de turism Dertour a lansat o serie de pachete turistice care includ transport cu avionul, cazare, abonament la Untold și transfer de la airport la hotel și de la hotel la aeroport. (YallaDubai, DerTour)

5. Compania aeriană Wizz Air a anunțat că anulează toate cursele către și dinspre Tel Aviv ca urmare a violentelor care au loc în regiune începând de săptămâna trecută. Decizia a fost luată pe termen nelimitat. (News.ro)

6. Compania aeriană poloneză LOT a anunțat că va include zboruri către Iași cel târziu în anul 2028, ca parte a unui plan de extindere cu câteva zeci de rute noi. Compania oferă în prezent zboruri din București și Cluj-Napoca spre Varșovia. (Boarding Pass)

7. Travelator propune un city-break la Roma pentru 92 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 38 de euro și două nopți de cazare în cameră dublă la hu Roma Camping În Town pentru 108 euro. (Travelator)

8. Toate plajele din Rio de Janeiro au fost declarate sigure pentru înot pentru prima oară după anul 2007, potrivit datelor oficiale publicate de Institutul Mediului din Brazilia. Deși sunt considerate printre cele mai frumoase plaje din lume, numeroase plaje din Rio de Janeiro sunt frecvent impracticabile din cauza poluării apei, ceea ce duce la interzicerea înotului. (Lonely Planet)

9. OBB, operatorul feroviar de stat din Austria, a prezentat o flotă de 33 de trenuri de noapte care vor include “capsule de dormit” pentru persoanele care călătoresc singure. Fiecare capsulă single va fi echipată cu toaletă, dus, masă rabatabilă pentru micul dejun, lampă de lectură, spațiu de depozitare și dulapuri speciale pentru pantofi și genți de mână. Noile trenuri vor fi introduse pe trasee începând din decembrie 2023 și au rolul de a atrage o parte dintre persoanele care în prezent călătoresc în Europa cu avionul. (CNN)

10. Aeroportul din Munchen intenționează să dezvolte poduri autonome care să se conecteze și deconecteze singure la și de la avioane, pentru a reduce timpul de îmbarcare și de coborâre al pasagerilor. Podurile sunt cunoscute în limbaj de specialitate drept Passenger Boarding Bridges (PBB). (Airlinergs)

Ți-ar mai putea plăcea
Atena este cea mai accesibilă destinație europeană pentru un city break – Cronica de Turism
Grecia oferă o săptămână de vacanță pentru turiștii afectați de incendiile din Rhodos de anul trecut – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău