Uniunea Europeană a cerut oficial Facebook să nu mai trimită în Statele Unite datele utilizatorilor europeni – Cronica de Tehnologie

1. Consola Xbox Series X va fi lansată pe 10 noiembrie, în aceeași zi cu Xbox Series S, urmând că coste $500, cu $200 mai mult. Series X va putea fi achiziționată și în rate, cu un abonament Xbox All Access pe 2 ani și o rată lunară de $35. Game Pass pentru PC (inclus în Xbox All Access) va oferi, din iarnă, acces gratuit la jocurile disponibile prin EA Play, precum NFS Heat, FIFA 20 sau Madden NFL 21. (The Verge)

2. Vânzarea TikTok nu este ca și făcută, existând încă pe masă varianta în care ByteDance își păstrează operațiunile din Statele Unite. Compania chineză negociază în prezent această variantă cu autoritățile americane, însă, rămâne de văzut și ce părere va avea președintele Trump. (WSJ)

3. Galaxy Z Fold2 reprezintă un progres față de primul model, însă, Samsung mai are de lucru până să dezvolte un device mainstream de acest gen. Dispozitivul de $2.000 este dificil de folosit când nu este pliat, în primul rând din cauza grosimii, iar camerele foto sunt mai slabe decât cele de pe Galaxy S20. (The Verge)

4. Uniunea Europeană a cerut oficial Facebook să nu mai trimită în Statele Unite datele utilizatorilor europeni. Ordinul s-ar putea folosi pe viitor și în cazul altor giganți americani, care sperau să poată realiza acest transfer în baza legislației din fiecare țară în parte. (WSJ)

5. Mastercard a lansat o platformă prin care băncile centrale pot testa versiuni digitale ale monedei proprii. Central Bank Digital Currencies Testing Platform este un mediu controlat, în care pot fi observate efectele unei posibile treceri la o monedă virtuală – o mutare care ar elimina băncile comerciale din distribuirea banilor către consumatori și tranzacțiile comercianților, printre altele. (Fortune)

6. Fortnite va pierde accesul la funcția ‘Sign in with Apple’, se plânge Epic pe Twitter. Producătorul jocului le recomandă gamerilor să-și actualizeze contul cu adresa de email, pentru ca logarea să se facă pe viitor pe baza acesteia. (iMoore)

7. Sony va investi în podcast-uri, urmând să lanseze 40 de emisiuni anul acesta și având în lucru peste 100 de show-uri originale. Fără să anunțe valoarea investiției, Sony spune că este cea mai importantă investiție în podcast-uri făcută vreodată de o casă de producție muzicală. (Bloomberg)

8. Fostul director NSA, generalul Keith Alexander, va face parte din Consiliul de Administrație al Amazon. Alexander, o figură controversată, implicată în programele de supraveghere în masă ale agenției americane, va furniza Amazon expertiză în profitabila arie a contractelor cu armata SUA. (The Verge)

9. NSA și CIA ascund dovezi ale compromiterii sistemelor de vot din mai multe zone din Florida, susține jurnalistul american de investigații Bob Woodward. Acesta scrie, în cea mai recentă carte a sa, că sistemele de vot au fost infectate de ruși cu un malware sofisticat, capabil să șteargă voturi. (Vice)

10. Motorola lansează Razr 5G, al doilea smartphone cu două ecrane al companiei. Dincolo de suportul 5G, acesta aduce îmbunătățiri balamalei, care a fost problematică la prima versiune, și spune că aceasta va rezista 5 ani la 100 de închideri – deschideri pe zi. Razr 5G va costa $1.400, cu $100 mai puțin decât modelul de anul trecut. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a amânat cu o lună lansarea primei versiuni beta de Android 11 – Cronica de Tehnologie
Amazon a cheltuit $9.6 miliarde în ultimul trimestru pe livrări, cu 46% mai mult decât în urmă cu un an – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău