Uniunea Europeană avansează investigarea achiziție Fitbit de Google și cere punctul de vedere al competitorilor – Cronica de Tehnologie

1. Poliția din Marea Britanie și Europa a reușit să dezmembreze o organizație criminală printr-o operațiune fără precedent în care un rol esențial l-a jucat spargerea și infiltrarea rețelei criptate de telefonie Encrochat. Infractorii foloseau această rețea pentru a comunica și organiza operațiunile. (Vice)

2. Facebook închide și Lasso, după Hobbi, o altă aplicație pe care compania americană a lansat-o în urmă cu mai puțin de 2 ani mai mult ca un experiment. Lasso copia funcționalitatea TikTok, încercând să reproducă succesul și, eventual, să atragă din utilizatorii aplicației chinezești. (TechCrunch)

3. “123456” rămâne cea mai folosită parolă și după mai mulți ani în care experții și presa recomandă utilizatorilor să folosească parole cât mai complexe. Analiza a peste 1 miliard de parole expuse arată că, în ultimii 5 ani, există un “123456” la fiecare 142 de parole. (Cnet)

4. O problemă de securitate care există în cel puțin trei portofele pentru monede virtuale permite hackerilor să dubleze plățile utilizatorilor și chiar să blocheze accesul acestora la propriul portofel. Numită BigSpender de experții de ZenGo, vulnerabilitatea fost până acum descoperită în portofelele digitale Ledger Live, Edge și Breadwallet. (CoinDesk)

5. Amazon va amâna Prime Day pentru octombrie, conform unor surse, din cauza efectelor pe care pandemia le-ar putea avea asupra distribuției. Este a doua amânare a marii campanii de reduceri, care avea loc, de regulă, în iulie, după amânarea pentru septembrie. (Cnet)

6. Uniunea Europeană avansează investigarea achiziție Fitbit de Google și cere punctul de vedere al competitorilor, cărora le-a trimis chestionare de 60 de pagini lungime pe acest subiect. Anchetatorii vor să vadă în ce măsură motorul de căutare și divizia de advertising a Google vor obține un avantaj și mai mare în fața competiției prin datele care vor fi preluate de la Fitbit în urma tranzacției. (FT)

7. Intel este cel mai nou mare nume care a decis să investească în operatorul indian Jio Platforms. Intel cumpără 0,39% din acțiunile companiei cu $253.5 milioane și devine al 12-lea investitor. Din aprilie 2019, Jio Platforms a atras $15.5 miliarde vânzând 25% din acțiuni. (TechCrunch)

8. Microsoft promovează foarte agresiv noul browser Edge, pe care nu doar că îl instalează prin automatic updates, dar îl lansează automat după instalare și insistă ca utilizatorul să-l folosească în locul browser-ului actual, plus shortcut-uri puse pe desktop și taskbar – un comportament care ar putea avea efectul contrar asupra utilizatorilor pe care încearcă să-i convertească. (The Verge)

9. Facebook a gestionat, din nou, defectuos datele utilizatorilor, care au ajuns la aproximativ 5.000 de dezvoltatori deși nu ar fi trebuit. În mod normal, datele utilizatorilor nu mai sunt trimise dezvoltatorilor după 90 de zile de inactivitate (nefolosirea unei aplicații, de exemplu). Din cauza unei probleme, acum reparate, Facebook a continuat să ofere datele personale dezvoltatorilor și după cele 90 de zile. (ZDNet)

10. Airbnb nu va mai permite tinerilor sub 25 care au mai puțin de 3 recenzii pozitive să închirieze case întregi în zona în care locuiesc. Măsura este menită să reducă numărul petrecerilor organizate de tineri, mai ales în timpul pandemiei. (Gizmodo)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a făcut publică data de lansare pentru Android 11, din greșeală – Cronica de Tehnologie
Google a chemat în judecată doi cetățeni ruși despre care spune că au folosit un botnet pentru a infecta peste 1 milion de dispozitive – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău