USR reclamă DNA la Comisia Europeană – Cronica serii

1. România rămâne ţara cu cel mai mare procent (94,8%) de proprietari de locuinţe din UE, în 2022, conform datelor Eurostat. (Economica)

2. USR va sesiza Comisia Europeană privind acţiunile unor procurori DNA, care subminează separaţia puterilor în stat, principiile democraţiei şi coeziunea europeană. USR atrage atenţia asupra acţiunilor îngrijorătoare şi nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din România, de a pune sub acuzare foşti miniştri pentru participarea României la achiziţia de vaccinuri anti-COVID-19, în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupţie. (News.ro)

3. În fiecare an, în România există aproximativ 116 kilograme de ambalaje pe cap de locuitor, din care se reciclează mai puţin de jumătate, iar în Dunăre ajung zilnic aproximativ 4,2 tone de ambalaje, a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă. (Hotnews)

4. Comisia Europeană a lansat o anchetă privind constituirea unui cartel între mai mulți producători de baterii pentru mașini electrice, printre care și Rombat, cel mai mare producător de baterii de plumb din România. (Profit.ro)

5. Două milioane de exemplare din primul număr al „ziarului” AUR, care se numește „Patrioții”, au fost distribuite în toată țara prin intermediul membrilor de partid în intervalul septembrie – noiembrie. Alte două milioane de exemplare, numărul doi al „ziarului”, au început să fie împărțite la finalul lunii noiembrie 2023. (Libertatea)

Promo: “Dacă te gândești să petreci sărbătorile de iarnă în SUA, folosește serviciile VizeAmerica.com pentru a cere un interviu de urgență*, deoarece, momentan, coada la programarea pentru interviu de viză la Ambasada SUA din București este la mijlocul lunii iunie 2024. *acordarea unei programări de urgență este la latitudinea ofițerilor consulari din ambasadă care analizează cererea.

6. Economia Statelor Unite a crescut cu 5,2% în trimestrul trei, peste estimările inițiale, ca efect al investițiilor companiilor și al cheltuielilor guvernamentale mai puternice, a raportat Departamentul pentru Comerț. (Profit.ro)

7. Statele Unite şi Israelul iau în calcul la o expulzare a combatanţilor de bază ai mişcării teroriste palestiniene Hamas şi a familiilor acestora, dezvăluie The Wall Street Journal. Această propunere a fost formulată de către un grup de lucru israeliano-american, care reflectează la viitorul Fâşiei Gaza. (G4Media)

8. Google DeepMind a folosit inteligenţa artificială (AI) pentru a prezice structura a peste 2 milioane de materiale noi, o descoperire despre care a spus că ar putea fi folosită în curând pentru a îmbunătăţi tehnologiile din lumea reală. (News.ro)

9. Secretarul general al ONU, AntónioGuterres a declarat, la începutul summitului COP28 privind clima, că nivelul mării a atins cote record, iar anul acesta va fi cel mai fierbinte an din istoria măsurată a omenirii. (G4Media)

Din Cronica de Turism: În 30 noiembrie se deschide sezonul de schi din Poiana Brașov. Se va putea schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul și pe cele două pârtii pentru începători. Tarifele din acest an încep de la 35 lei pentru o urcare sau coborâre, un abonament pentru o zi costă 200 lei, iar un abonament pentru întregul sezon este 5.000 lei. (Profit)

10. Curtea Supremă a Rusiei a aprobat o cerere a Ministerului Justiţiei de a recunoaşte drept extremistă ceea ce a numit „mişcarea socială internaţională LGBT” şi de a-i interzice activităţile. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
PIB-ul României, în trimestrul IV 2023, a fost mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul III 2023 – Cronica serii
Cronica serii – A fost depusa o prima candidatura pentru postul de procuror-sef DNA

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău