USR vrea să aibă 75% din candidații pentru alegerile locale, lăsând 25% pentru PLUS – Cronica dimineții

1. Cu o săptămână înaintea alegerilor primare din Iowa, Bernie Sanders conduce în topul preferințelor alegătorilor Democrați din acest stat, cu 25%, conform unui sondaj. El este urmat de Buttigieg cu 18%, Joe Biden cu 17% și Elizabeth Warren cu 15%. (NYTimes)

2. China a anunțat că 1975 persoane sunt afectate de coronavirus, iar 56 au decedat. Statele Unite au trimis un avion cu 230 de locuri pentru evacuarea cetățenilor americani și a personalului de la consulatul din Wuhan. (TheTelegraph)

3. Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) pentru acest an. (Hotnews)

4. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a afirmat că intenționează să încredințeze în mod direct unei companii, după modelul achizițiilor de armament și pentru autostrăzi, proiectul de informatizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Cîțu a spus că va solicita acordul CSAT în acest sens. Ministrul Finanțelor și-a motivat decizia prin lentoarea cu care se desfășoară în prezent procedurile, care l-a adus la o stare de disperare. (Profit.ro)

5. USR va solicita o pondere a candidaţilor de 3 la 1 pe listele comune cu PLUS pentru alegerile locale din iunie. Anunţul a fost făcut de Dan Barna la un teambuilding al partidului organizat la Sibiu, în acest weekend. (Adevarul)

6. Companiile listate pe bursele din întreaga lume au pierdut $677 miliarde din valoare, în ultima săptămână, din cauza coronavirusului. (Link)

7. Un fost angajat SoftBank Group, divizia de wireless din Japonia, a fost arestat ieri pentru că ar fi furnizat Rusiei secrete comerciale. (Reuters)

8. Amenzile pentru organizarea de petreceri și tulburarea liniștii în apropierea locuințelor vor crește de câteva ori începând de azi. Repetarea actelor de deranjare a liniștii locatarilor, prin zgomote, larmă, muzică sau petreceri, poate fi sancționată inclusiv cu muncă în folosul comunității. (Profit.ro)

9. Hillary Clinton a declarat că reacția lui Mark Zuckerberg la dezinformarea practicată pe Facebook este “Trumpiană” și „autoritară”. (TheAtlantic)

Bonus: Soția ministrului de Finanțe din guvernul american, actriță Louise Linton, a postat pe Instagram susținerea ei pentru Greta Thunburg. Linton a completat spunând că nu are studii economice. Soțul său, Steve Mnuchin, îi recomandase Gretei să urmeze cursurile unei școli economice. Actriță și-a șters ulterior mesajul. (Link)

10. Emblema noii forțe spațiale a Statelor Unite, Space Force, prezentată de preşedintele Donald Trump, este neobişnuit de asemănătoare cu insigna din serialul SF „Star Trek”. (News.ro)

Fotografia dimineții – Prima carte de vizită a lui Bill Gates la Microsoft, din 1975:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 20.000 de persoane au protestat aseară în Piata Victoriei – Cronica dimineții
80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău