Vacanțele în Thassos, cu până la 10% mai scumpe în această vară – Cronica de Turism

1. Sindicatele franceze au anunțat că planifică o nouă grevă generală la nivel național în 6 aprilie. În cazul în care va fi confirmată, greva ar urma să aibă efecte majore inclusiv pentru turiști, întrucât numeroase zboruri și călătorii cu trenul ar putea fi amânate sau anulate. (Reuters)

2. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că producătorii de cereale din Bulgaria vor protesta în zona mai multor puncte de control de la trecerea frontierei cu România până în 31 martie inclusiv. Vor fi afectate punctele de control Kardam (corespondent cu Negru Vodă), Silistra (corespondent cu Ostrov), Ruse (corespondent cu Giurgiu) și Vidin (corespondent cu Calafat). Protestul vizează inclusiv blocarea cu tractoare a punctelor de frontieră menționate și a drumurilor naționale și europene adiacente. (Hotnews)

3. Pachetele de vacanță în insula grecească Thassos au prețuri cu până la 10% mai mari în acest sezon estival comparativ cu anul trecut, potrivit declarațiilor președintelui Asociaţiei Hotelierilor din Thassos. Cu toate acestea, 70% dintre capacitatea de cazare pentru sezonul estival a fost deja rezervată. Thassos este o destinație foarte populară printre turiștii români. Anul trecut, 65% dintre cei 350.000 de turiști au provenit din România. (News.ro)

4. Agenția de turism Vola susține că zilele săptămânii în care biletele de avion sunt cele mai ieftine sunt duminica și sâmbăta pentru cupluri și marțea și sâmbăta pentru persoanele care călătoresc singure. La polul opus, miercurea și joia sunt cele mai mari prețuri la bilete. (Profit)

5. Turiștii vor putea vizita Domeniul Regal Săvârşin din județul Arad în perioada mai – octombrie 2023 în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul 9:00 – 18:00. Turiștii vor avea acces la Satul Regal, Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai și Magazinul de Suveniruri, iar pentru Parcul Regal este nevoie de înscriere prelabilă la numărul de telefon 0770.562.822. (News.ro)

6. Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, a reluat în 26 martie zborurile pe ruta București – Stuttgart. Zborurile de pe această rută au loc de trei ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și duminică. În prezent, nicio altă companie aeriană nu are zboruri directe între cele două orașe. (Boarding Pass)

7. Compania aeriană Tarom va reintroduce în ofertă ruta București – Nisa începând din 6 aprilie. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână cu avioane Airbus A318 și Boeing 737-700, în fiecare zi de joi și duminică. (Tarom)

8. Wizz Air va elimina ruta Craiova – Torino începând din 30 aprilie, deși aceasta a fost introdusă cu numai 3 luni în urmă, în decembrie. Ruta este operată în prezent de două ori pe săptămână, în zilele de joi și duminică. Wizz Air este singura companie aeriană care operează zboruri pe aeroportul din Craiova. (Boarding Pass)

9. Grecia și Bulgaria au anunțat un proiect comun prin care vor crea cel puțin 5 noi rute turistice către obiective din Munții Rodopi, cu scopul de a atrage turiștii aflați în tranzit. Printre potențialii turiști se numără și românii care călătoresc cu mașina din țară spre destinații turistice din Grecia. (Agerpres)

10. Potrivit unor informații neoficiale, compania low-cost Wizz Air va opera zboruri de pe noul aeroport din Brașov începând din 15 iunie 2023, cu destinațiile Budapesta (Ungaria) și Frankfurt (Germania). Oficialii aeroportului s-au limitat să declare că toate zborurile vor fi anunțate în curând într-o conferință de presă. (My Tex)

Ți-ar mai putea plăcea
Valabilitatea certificatelor de vaccinare, prelungită până în 30 iunie 2023 – Cronica de Turism
Cetățuia Brașovului va putea fi vizitată în perioada 8-9 septembrie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău