Valabilitatea certificatelor de vaccinare, prelungită până în 30 iunie 2023 – Cronica de Turism

1. Uniunea Europeană a decis să extindă cu un an valabilitatea certificatelor de călătorie, până în 30 iunie 2023. În prezent, aproape nicio țară europeană nu mai solicită certificatele digitale, însă măsura a fost luată din precauție pentru situația în care unele țări vor reintroduce restricții de circulație pe parcursul următorului an. (Schengen Visa Info)

2. Franța intenționează să reintroducă restricțiile de circulație pentru turiștii străini, prin care aceștia vor fi obligați să prezinte certificatul de vaccinare, de recuperare după boală sau rezultatul negativ al unei test pentru a putea intra în țară. Noile restricții ar urma să fie valabile până în martie 2023. Autoritățile au confirmat că lucrează la un astfel de proiect, pe care îl justifică prin creșterea numărului de cazuri de Covid-19: aproape 350.000 în ultimele 7 zile. (Schengen Visa Info)

3. Taxa de promovare turistică impusă unităților de cazare din București ar putea crește de la 0.5% la 2% din prețul fiecărei nopți de cazare, potrivit unui proiect publicat pe site-ul Primăriei Capitalei. Taxa de promovare turistică este inclusă în factura pe care turiștii trebuie să o achite unităților de cazare. (Profit)

4. Angajații companiei aeriene British Airways de pe aeroportul din Heathrow (Londra) au anunțat că vor face grevă în a doua jumătate a lunii iulie. În urma deciziei, este posibil ca inclusiv unele zboruri operate de British Airways de la Londra la București să fie afectate de această grevă. (Business Traveller)

5. Operatorul aerian Lufthansa a anunțat că va anula 2.200 de zboruri programate în lunile iulie și august de la aeroporturile din Frankfurt și Munchen, pe lângă cele 1.000 de zboruri care au fost anulate anterior. Vor fi afectate în special zboruri locale din Germania și o serie de rute către destinații atipice de vacanță. În plus, Lufthansa avertizează că există posibilitatea apariției de întârzieri pentru zborurile care nu sunt anulate. (Business Traveller)

6. Compania aeriană Wizz Air intenționează să introducă zboruri pe trei rute din București spre Arabia Saudită, către capitala Riad, Jeddah (oraș de coastă care găzduiește o cursă de Formula 1) și Dammam, potrivit unor informații neoficiale. Zborurile vor fi operate cu o frecvență de două ori pe săptămână spre fiecare destinație. (Boarding Pass)

7. Agenția de turism Paralela 45 a lansat o serie de pachete de vacanță pentru petrecerea lunii de miere în străinătate până la sfârșitul lunii octombrie, cu zbor charter. Pentru destinații precum Bodrum, Antalya sau Marmaris prețurile încep de la 573 de euro de persoană, în timp ce pentru Sorrento și Sardinia costurile minime sunt de 932 de euro de persoană. Cele mai multe oferte sunt pentru Santorini, caz în care prețurile încep de la 1.331 de euro de persoană. (News.ro)

8. Aproximativ 28% dintre zborurile din luna iunie au fost anulate sau au avut orele de zbor modificate semnificativ, potrivit unei analize realizate de agenția de turism Vola. În luna mai, procentul pentru astfel de zboruri a fost de numai 10%. (News.ro)

9. Travelator propune un weekend prelungit în Stockholm în perioada 8-11 octombrie pentru numai 116 euro de persoană. În preț este inclus transportul cu Wizz Air pentru 33 de euro și 3 nopți de cazare la 2Home Stockholm South pentru 166 de euro. (Travelator)

10. Compania aeriană Air New Zealand a anunțat că va introduce în 2024 o opțiune prin care călătorii vor avea posibilitatea să doarmă într-un pat pe parcursul zborurilor de lungă durată. Paturile vor fi grupate pe două rânduri cu câte 3 etaje, iar fiecare pat va avea dimensiunile 200×60 cm. Opțiunea va fi oferită pe zboruri precum Auckland – Chicago și Auckland – New York. Inițial, compania intenționa să introducă această opțiune în primăvara anului 2020, însă planurile au fost amânate din cauza pandemiei. (Travel Weekly)

Ți-ar mai putea plăcea
Prețurile biletelor de avion au crescut cu 31% la nivel global în intervalul 1 iulie 2021 – 30 iunie 2023 – Cronica de Turism
A început programul Litoralul pentru toți – Cronica de Turism