Vânzările de produse pentru gătit, curăţenie şi grădinărit au explodat în timpul pandemiei – Cronica de business

1. CEC Bank a înregistrat un profit net de 114,1 milioane lei în primul trimestru, în creștere cu 26% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din dobânzi s-au majorat cu 15%, la aproximativ 372 milioane de lei. (Profit.ro)

2. Compania americană Salesforce a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 30% în trimestrul încheiat la finele lui aprilie vs perioada similară din 2019, până la valoarea de $4,87 miliarde. (CNBC)

3. Gigantul chinez Tencent a atras $6 miliarde printr-o vânzare de bonduri în Asia. (Financial Times)

4. Compania chineză Didi Chuxing a atras investiții de $500 milioane de la mai mulți investitori, cel mai important fiind SoftBank, prin intermediul fondului Vision Fund 2. (Reuters)

5. Cisco Systems este în discuții avansate pentru preluarea companiei de software ThousandEyes, într-o tranzacție de circa $1 miliard. (Bloomberg)

Bonus:

6. ALEF Distribution Ro, parte a ALEF Group din Cehia, unul dintre cei mai importanți distribuitori de sisteme IT din Europa Centrală și de Sud-Est, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 273,3 milioane de lei, în creștere cu 62% față de 2018. De la un minus de 4,64 milioane de lei în 2018, compania a raportat un profit net de circa 754.000 lei. (Profit.ro)

7. Cele două luni de izolare socială şi restricţii de circulaţie au stimulat anumite activităţi desfăşurate de români, atât din punct de vedere al nevoii de a compensa lipsa de mişcare şi preocupare, cât şi ca soluţie pentru lungile ore ale zilei, astfel că au explodat vânzările pentru anumite produse, de exemplu pentru gătit, curăţenie şi grădinărit, în unele cazuri dublându-se. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un număr de 29 de firme private s-au înrolat voluntar, în prima săptămână de la lansare, pentru utilizarea sistemului informatic e-Factură – Cronica de Business
Tarom estimează pierderi de 230 milioane lei în 2021 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău