Vânzările de smartphone-uri cu scăzut cu alte 20 de procente în trimestrul 2 – Cronica de Tehnologie

1. Vânzările de smartphone-uri cu scăzut cu alte 20 de procente în Q2 (295 milioane unități livrate), după scăderea tot de 20% din primul trimestru și tot ca urmare a pandemiei. Cel mai lovit producător este Samsung, care a pierdut 27.1% YoY. (Gartner)

2. Facebook unește diviziile de realitatea virtuală și augmentată într-un singur grup, numit Facebook Reality Labs și schimbă numele evenimentului de specialitate Oculus Connect, care se va chema Facebook Connect. Ediția din 2020 a acestuia va avea loc pe 16 septembrie. (TechCrunch)

3. Facebook vrea să lanseze serviciul News în Marea Britanie, Franța, Germania, Brazilia și India în următoarele 6-12 luni. Gigantul american poartă deja discuții cu publisherii din aceste țări pentru a găsi o soluție care să convină ambelor părți și adoptă o tactică mult mai conciliantă decât Google legat de plata pentru știrile preluate. (Profit.ro)

4. Facebook a început să testeze o nouă secțiune în aplicația sa mobilă, numită Facebook Shop – un fel de mall virtual de unde pot fi cumpărate diverse produse vândute de numeroși comercianți. Facebook Shop se aseamănă cu Instagram Shop, serviciu la care pot adera acum mai multe firme din Statele Unite. (TechCrunch)

5. Nintendo are planuri mari pentru anul viitor, urmând să lanseze o nouă versiune a consolei Switch, cu componente mai puternice și, posibil, suport 4K. Tot pentru anul viitor sunt programate mai multe jocuri noi pentru consola care s-a vândut până acum în peste 61 milioane de exemplare. (Bloomberg)

6. Microsoft lansează o funcție de transcriere a vorbirii în versiunea din Office 365 a aplicației Word. Noua facilitate, care va putea fi folosită de abonații suitei office online a companiei americane, va transforma în text atât înregistrările audio (MP3, WAV, MP4 și M4A), cât și sunetul în timp real. (Cnet)

7. Fitbit a prezentat două smartwatch-uri noi și o brățară. Vedeta noii serii este Fitbit Sense (€330), care se laudă cu măsurarea stresului folosind un senzor pentru activitatea electrodermică, o aplicație care face EKG-uri și măsurarea temperaturii corpului la nivelul pielii. Fitbit Versa 3 (€230) are GPS și Google Assistant, iar brățara de fitness Fitbit Inspire 2 (€100) promite o autonomie de până la 10 zile. (VentureBeat)

8. O vulnerabilitate a token-urilor ERC20 poate permite hackerilor să fure Ethereum în valoare de peste $1 miliard de la serviciile de schimb. Așa-numitul ‘Fake Deposit Attack’ poate fi declanșat prin manipularea codului din contractele Smart sau crearea unor scripturi speciale. (CoinDesk)

9. Mozilla a lansat Firefox 79 (Daylight) pentru Android, o nouă versiune a browser-ului mobil care aduce, în primul rând, o interfață nouă, cu opțiuni de personalizare precum mutarea barei de adrese în partea de jos a ecranului și este incomparabil mai rapidă față de vechiul browser. Noul Firefox pentru Android folosește GeckoView (propriul motor de randare al Mozilla) în loc de Chromium, are opțiuni pentru protejarea intimității și blocarea trackerelor, precum și suport parțial pentru extensii – sunt disponibile doar 9 extensii în prezent. (VentureBeat)

10. Cea mai nouă versiune de Chrome, cu numărul 85, promite încărcarea paginilor cu 10% mai rapid decât până acum (spor de performanță mai vizibil pe Windows, decât pe Mac) și vine și cu câte noutăți notabile. Printre acestea se numără un editor de PDF-uri, posibilitatea restrângerii grupurilor de tab-uri și alocarea cu prioritate a resurselor pentru tab-urile active, prin tăierea de la memorie și procesor a tab-urilor care nu au fost folosite de mai mult timp – ceea ce duce și la reducerea consumului de energie. (9to5Google)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință au descoperit căile celulare responsabile de longevitate – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Divizia de drone de la Google a primit aprobarea guvernului american pentru a opera ca linie aviatică
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău