Vicepreședintele PSD: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte – Cronica dimineții

1. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau. Ministrul consideră că este „de bun simţ” ca un dascăl să nu facă meditaţii cu elevii cărora le predă la şcoală. (News.ro)

2. Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre impozitul progresiv, că nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. ”Nu ne dorim ca cineva să plătească ceva în plus, ci cei cu venituri mici să plătească mai puțin”. (Profit.ro)

3. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că subiectele de la evaluarea naţională şi bacalaureat vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară. (G4Media)

4. Toate serviciile relevante de informaţii din Rusia – FSB, GRU, SVR – încearcă să fie prezente în România, pe partea de spionaj cibernetic, a declarat directorul general al Centrului Naţional Cyberint din SRI, Anton Rog. „Noi aveam date tehnice pentru doi actori că sunt aici. Aveam FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, urmașul KGB) şi GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse). Cu câteva luni înainte de război a venit şi al treilea actor care lipsea în România: SVR” (Serviciul de Informații Externe). (Digi24)

5. Colonelul Vincent Minguet, comandantul grupului tactic al prezenţei avansate al NATO din România, a declarat, marţi, că grupul de luptă aliat din ţara noastră este deja activ la Constanţa, urmând ca în iunie centrul de greutate să fie mutat la Cincu. (Digi24)

Din Cronica Sportivă: Biniam Girmay (22 de ani), ciclistul eritreean al echipei Intermarche-Wanty-Gobert, a câștigat etapa cu numărul 10 din Turul Italiei. Girmay devine primul sportiv african Negru câștigator  într-o etapă de Mare Tur.

6. Firmele de curierat ar urma să raporteze ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs (la livrare) pentru produsele comandate online, conform unui proiect de OUG aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. (Hotnews)

7. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat o discuţie telefonică ”lungă şi semnificativă” cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Pe agenda discuţiilor s-au aflat ”problema aprovizionării Ucrainei cu combustibil”, sprijinului pe care Parisul îl oferă Kievului în domeniul apărării, precum şi ”posibile modalităţi de export ale produselor agricole ucrainene”. (News.ro)

8. Curtea Penală Internaţională (CPI) a trimis în Ucraina ”cea mai mare desfăşurare pe teren din istorie” formată dintr-o echipă de 42 de criminalişti şi anchetatori, a declarat procurorul CPI, Karim Khan. (News.ro)

9. Datele de zbor, analizate de anchetatori dintr-o cutie neagră recuperată de pe avionul China Eastern Airlines, care s-a prăbușit în martie, arată că cineva din cabina de pilotaj a produs intenționat accidentul aviatic. (WSJ)

10. Armata americană are o bază de date care a documentat cele aproximativ 400 de întâlniri cu OZN-uri. Anunțul a fost făcut de un oficial în cadrul primei audieri publice a Congresului pe această temă din 1966 până în prezent. (Axios)

Fotografia dimineții – Un pui de vulpe s-a blocat într-o roată veche dintr-o grădină londoneză. RSPCA/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani – Cronica dimineții
Divergențe între echipele ministerelor Sănătății si Educației legate de distanțarea copiilor în clasă – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău