Vom avea strategie națională pentru Inteligența Artificială – Cronica dimineții

1. România se află în proces de elaborare a primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale, document ce va fi postat în dezbatere publică până la finele anului 2019, a afirmat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu. (Digi24)

2. Președintele democrat al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi a afirmat că faptele care i se reproșează lui Donald Trump de către opoziție ar putea justifica o procedură de destituire, o amenințare care câștigă din ce în ce mai mulți partizani în rândul democraților. (Hotnews)

3. Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut cu 30,22%, în primele patru luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior, la 2.069 de insolvențe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). (Profit.ro)

4. Folosirea vocilor feminine în Inteligență Artificială, precum și numirea acestor sisteme cu nume de femei, Siri, Alexa, poate transmite senzația că femeile sunt docile, ascultătoare și dornice să ajute la o atingere de buton. Concluzia apare într-un raport ONU care atrage atenția asupra accentuării stereotipurilor între sexe de către noile tehnologii. (TheVerge)

5. Orange România va continua, “în viitorul apropiat”, să vândă și să ofere suport pentru produsele Huawei, iar Vodafone va continua să comercializeze smartphone-uri Huawei cât timp va exista cerere. (Profit.ro)

6. În 2045 minoritățile vor deveni majoritare în Statele Unite. Anul viitor va marca preluarea majorității la persoanele sub 18 ani, iar în mai puțin de 10 ani acest lucru se va întâmpla și pentru tinerii sub 30 de ani. (Axios)

7. Numărul americanilor care au renunțat la serviciile de cablu sau satelit tv a fost de 1,4 milioane pe primul trimestru al acestui an, cu 75% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. (Link)

8. Acționarii Amazon au respins o propunere care cerea interzicerea vânzării tehnologiei de recunoaștere facială către guvern. (TechCrunch)

9. Compania braziliană Natura Cosmeticos a ajuns la un acord pentru cumpărarea Avon Products, într-o tranzacție 100% în acțiuni, care evaluează producătorul american de cosmetice la $2 miliarde. (FT)

10. Numărul șobolanilor este în creștere în orașele americane, cele mai mari, Los Angeles, Philadelphia, Los Angeles, New York City și Washington, D.C. inregistrând plusuri de 15-25%. (NYTimes)

Fotografia dimineții – Lori Lightfoot, prima femeie primar de culoare din Chicago și prima femeie lesbiană aleasă primar în respectivul oraș, este felicitată de soția sa, Amy Eshleman, după depunerea jurământului. Scott Olson/Getty Images:

You may also like
Cronica dimineții – California și alte 15 state dau în judecata administrația Trump pentru a bloca “starea de urgență națională”
Cronica dimineții – Parlamentării greci vor 290 miliarde euro, despăgubiri de război, de la Germania

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Website