Walmart decide să nu mai folosească roboți pentru scanarea produselor de la raft – Cronica de Tehnologie

1. Apple anunță un eveniment pentru 10 noiembrie, unde, cel mai probabil, va prezenta primul Mac care în locul unui procesor Intel va folosi un procesor bazat pe Arm și dezvoltat de Apple. Compania americană spune că schimbarea va aduce mai multă performanță și un consum mai mic de energie. (Profit.ro)

2. Walmart decide să nu mai folosească roboți pentru scanarea produselor de la raft și renunță la contractul cu Bossa Nova Robotics, după ce a găsit soluții mai simple și mai practice pentru aceleași sarcini. Decizia ar avea la bază și reacția negativă a clienților și chiar a propriilor angajați față de roboți. (WSJ)

3. Alibaba negociază investirea a aproape $300 de milioane în retailerul online de fashion britanic Farfetch. Înțelegerea dintre cele două companii ar putea duce și la crearea unui joint venture. (The Information)

4. Achizițiile și fuziunile înregistrate în industria de gaming anul acesta până la jumătatea lunii octombrie au fost în valoarea de $10.3 miliarde, comparativ cu cele $7.8 miliarde de anul trecut. Valoarea investițiilor în aceleași 9 luni și jumătate este de $1.7 miliarde, valoare înregistrată pe întreg anul trecut. (WSJ)

5. Aplicația pentru COVID din Marea Britanie nu a emis avertizări de infectare atunci când ar fi trebuit, din cauza unei erori de configurare – a fost setat un nivel greșit de risc. Impactul negativ al aplicației descărcate de peste 19 milioane de ori a fost mai mare asupra celor care au smartphone-uri cu Android. (Sky News)

6. Oamenii de știință au dezvoltat un laser quantic în cascadă portabil de mare putere, capabil să creeze radiații terahertz în afara condițiilor de laborator. Un astfel de laser poate avea aplicații multiple, de la la indicarea cu precizie a zonei cancerigene, la depistarea explozivilor ascunși. (Phys.org)

7. Australia analizează implicațiile emiterii unei versiuni digitale a propriei monede, folosind o platformă bazată pe Ethereum, care ar putea fi utilizată pentru împrumuturi, investiții și plata înțelegerilor. Proiectul, în care sunt implicate și mai multe instituții financiare din această țară, va fi finalizat până la sfârșitul anului, iar un raport va fi prezentat în 2021. (ZDNet)

8. Asus ZenBook 13 (2020) are o construcție bună și un design atractiv, cu performanță și autonomie bune pentru clasa din care face parte. Lipsa unei mufe pentru căști și memoria lipită sunt două dintre minusurile laptopului care costă de la $799. (Cnet, review)

9. X, divizia de proiecte speciale a Alphabet, a lucrat în ultimii 3 ani la ceea ce numește Project Amber – o încercare de descoperire a marker-ului pentru depresie. Un astfel de marker nu a fost găsit și se crede acum că nici nu există, însă Alphabet face publice descoperirile, sperând că algoritmii de învățare mecanică dezvoltați în proces pot îmbunătăți electroencefalografiile. (X)

10. Fundația Raspberry Pi a prezentat Raspberry Pi 400, un PC încorporat într-o tastatură, care costă individual $70 sau $100 într-un bundle care include mai multe accesorii, printre care un mouse, un card microSD, o sursă de putere și un cablu HDMI. Fundația speră ca noul format să transforme Raspberry Pi, dintr-un device pentru entuziaștii și programatori, într-unul care să fie folosit de oricine este dispus să încerce Linux. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple se așteapta să vândă în S2 același număr de iPhone-uri ca anul trecut – Cronica de Tehnologie
TechCrunch realizează un sondaj care vizează investitorii români – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău