Waymo și Cruise au primit aprobare pentru a opera nonstop serviciile de taximetrie cu mașini autonome în San Francisco – Cronica de Tehnologie

Cronică de Tehnologie intră în vacanță până pe 28 august. Mulțumim pentru înțelegere.

1. Waymo și Cruise au primit aprobare pentru a opera nonstop serviciile de taximetrie cu mașini autonome în San Francisco. Comisia locală pentru utilități publice a votat 3-1 în favoarea celor două companii, după ce a ascultat vreme de șase ore mai mulți cetățeni susținând respectiv opunându-se serviciilor de robotaxi. (Wired)

2. Uniunea Europeană nu va impune imediat restricții pentru exportul de tehnologii de ultimă oră către China, după ce Statele Unite au dat un ordin executiv în acest sens miercuri. În schimb, UE va avea o propunere proprie în acest sens până la finalul acestui an. (FT)

3. Upgrade-urile aduse de Galaxy Z Fold 5 ($1798) sunt minore, rezumându-se, în principal, la îmbunătățirea multitasking-ului și a balamalei. Pliabilul Samsung rămâne greu, uneori incomod și în continuare scump. (The Verge)

4. Un judecător american a respins cererea Google de judecată rapidă într-un caz în care compania este acuzată că a urmărit inclusiv în modul Incognito activitatea utilizatorilor browser-ului Chrome. Decizia duce cazul mai aproape de un proces care ar putea costa gigantul american $5 miliarde. (The Verge)

5. Ritmul de creștere a veniturilor ByteDance a continuat să scadă în 2022. În China, compania a crescut cu 25% la $69 de miliarde, după ce în 2021 creștea cu 68%, în 2020 cu 105%, iar în 2019 cu 150%. Veniturile globale ale companiei au crescut anul trecut cu 38% la $85 de miliarde, în principal datorită TikTok. (The Information)

6. Amazon renunță la 27 de branduri proprii, sub care vindea diverse produse, de la haine la mobilier. Mutarea este menită să crească profiturile și să reducă presiunea autorităților, în vreme ce compania se va concentra în continuare pe brandul Amazon Basics. (WSJ)

7. Recentul hack suferit de Comisia Electorală din Marea Britanie a fost posibil ca urmare a unei vulnerabilități 0-day din Microsoft Exchange, pentru a cărei reparare gigantul american a avut nevoie de mai mult de o lună. Incidentul a dus la expunerea datelor a 40 de milioane de britanici. (ArsTechnica)

8. Rusia nu naționalizează încă Yandex de teama unui „exod de creiere”. Yandex, care este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din Rusia, are peste 20.000 de angajați, printre care se numără unii dintre cei mai buni dezvoltatori din țară. (Reuters)

9. Meta a lansat un update pentru Threads, care introduce trei noutăți punctuale. Utilizatorii pot acum trimite postările Threads pe Instagram, ca mesaje private, pot menționa rapid o altă persoană și pot completa descrierile imaginilor și filmărilor. (The Verge)

10. Galaxy Watch 6 ($300) aduce mai multe îmbunătățiri minore, o autonomie mai bună și margini cu 30% mai subțiri în jurul ecranului. Smartwatch-ul Samsung este, însă, mai scump, în vreme ce experiența de ansamblu rămâne aceeași. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
7 miliarde de mesaje vocale pe zi trimit, în medie, utilizatorii WhatsApp – Cronica de Tehnologie
Google va închide Hangouts în noiembrie – Cronică de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău