WhatsApp a adăugat clauze privind partajarea datelor cu Facebook în condițiile de folosire ale serviciului – Cronica de Tehnologie

1. Facebook, Instagram și Twitter au suspendat conturile lui Donald Trump pentru incitare la violență. Acesta a lăudat mulțimea care a atacat Capitolul, incidente în urma cărora mai mulți oameni au murit. Abia acum Facebook a blocat #StormTheCapitol, hashtag sub care se discuta de mai multe zile despre atacarea Capitolului. (Profit.ro)

2. WhatsApp a adăugat clauze privind partajarea datelor cu Facebook în condițiile de folosire ale serviciului. Acestea vizează inclusiv integrarea celor două produse și noile facilități oferite companiilor. Sunt vizate o serie întreagă de informații, de la datele tranzacțiilor pentru cumpărăturile făcut pe WhatsApp, la IP-urile utilizatorilor. Acceptarea noilor clauze este obligatorie pentru cei care vor folosi în continuare WhatsApp. (Profit.ro)

3. Uniunea Europeană investește €178 de milioane în 42 de startup-uri prin noul European Innovation Council Fund. Este prima investiție a Comisiei Europene în startup-uri cu fonduri proprii. Companiile vor primi între €0,5 milioane și €15 milioane, iar Comisia va dobândi o participare între 10% și 25%. (Sifted)

4. Utilizatorii dispozitivelor Apple au cheltuit $1.8 miliarde pe produse și servicii din App Store în ultima săptămână a anului. Doar de Revelion, App Store a atras $540 de milioane, iar Apple spune că magazinul de aplicații le-a adus dezvoltatorilor, de când există, peste $200 de miliarde. (9to5mac)

5. Facebook va lansa mai devreme ochelarii inteligenții la care lucrează împreună cu Ray-Ban, însă vor lipsii facilitățile de realitate augmentată. Funcțiile concrete ale ochelarilor rămân un mister, Facebook spunând doar că aceștia se vor conecta la un dispozitiv mobil. (Bloomberg)

6. Roblox primește o finanțare de $520 de milioane, într-o rundă condusă de Altimeter Capital and Dragoneer. Compania de gaming care urmează să fie listată la bursă este acum evaluată la $29.5 miliarde. (CNBC)

7. Intel prezintă un instrument de autentificare facială, numit RealSense ID. Acesta va putea fi montat pe ATM-uri, lacăte inteligente și alte produse, urmând să fie disponibil undeva în primul trimestru al anului pentru $99. (VentureBeat)

8. Amazon dezvoltă un dispozitiv care va monitoriza sforăitul. Folosind tehnologia radar millimeter-wave, acesta va urmări modul în care doarme utilizatorul și felul în care acesta respiră în timpul somnului. Device-ul va fi de dimensiunea unei palme și va trebui ținut pe noptieră. (Business Insider)

9. Windows 10 va avea un widget cu știri, meteo și cotații la bursă direct pe taskbar. Datele vor fi furnizate de Microsoft News și toate link-urile vor fi deschise forțat în Edge. Va fi posibilă dezactivarea acestuia. (Profit.ro)

10. Samsung a prezentat mai multe televizoare 4K și 8K cu Mini Led, tehnologie care promite o imagine mai bună și un contrast superior. Producătorul coreean nu a anunțat prețurile, însă acestea cu siguranță nu vor fi mici – se așteaptă ca modelul de 110 inch să coste în jurul a $159,000. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Huawei este implicat în construirea rețelelor 5G ale operatorilor importanți din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost înregistrat în timp ce le vorbea angajaților – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău