WhatsApp a început să implementeze noua limită de participanți la grupurile de discuții – Cronica de Tehnologie

1. Google a pus bazele unei echipe care să construiască servicii Google Cloud pe care dezvoltatorii să le folosească pentru a crea aplicații blockchain pentru Web3. Noua echipă este condusă de James Tromans, fost manager la Citigroup. (CNBC)

2. Comisarul european Margrethe Vestager a redeschis discuția neutralității netului la puțin timp după ce un grup de lobby al companiilor de telecomunicații europene a publicat un studiu care arată cât de mult trafic fac giganții americani de tehnologie. Vestager vorbește despre o „contribuție corectă” la rețelele de telecomunicații. (TechXplore)

3. WhatsApp a început să implementeze noua limită de participanți la grupurile de discuții, pe care a anunțat-o săptămâna trecută. Numărul celor care pot face parte dintr-un grup de discuții se dublează de la 256 la 512 persoane. (WABetaInfo)

4. China a cerut instituțiilor guvernamentale și companiilor de stat să înlocuiască în următorii doi ani PC-urile produse în afara țării, cu unele dezvoltate local, care folosesc sisteme de operare autohtone. Se estimează că trebuie înlocuite 50 de milioane de PC-uri doar la nivelul structurilor centrale. (Bloomberg)

5. Intel lucrează la o platformă software care ar urma să simplifice și să scadă timpul necesar antrenării sistemelor care folosesc computer vision. Noua platformă poartă numele de cod Sonoma Creek și ar putea fi lansată în toamnă. (The Register)

6. Două vaccinuri experimentale sunt considerate candidați promițători pentru combaterea mononucleozei infecțioase, afecțiune cauzatoare de cancer și bănuită de declanșarea sclerozei. Testele pe animale au arătat că vaccinurile blochează două căi prin care virusul Epstein-Barr prinde rădăcini în interiorul corpului. (MedicalXpress)

7. Marea Britanie a amânat acordarea licenței bancare pentru Revolut. Există îngrijorări cu privire la serviciul crypto oferit de aplicație și de capacitățile companiei de a combate frauda. (Bloomberg)

8. Utilizarea VPN-urilor a explodat în Rusia de la invadarea Ucrainei și blocarea a numeroase servicii occidentale. Numărul de download-uri zilnice a celor mai populare zece VPN-uri a ajuns în martie la 475.000. Înainte de război, aceleași aplicații înregistrau doar 15.000 de download-uri pe zi. (Washington Post)

9. Serviciile centralizate de schimb crypto, precum FTX și Coinbase, vor să dezvolte cât mai repede facilități de tip pod. Acestea încearcă să profite de slăbiciunile serviciilor de tip „poduri crypto”, care s-au dovedit extrem de vulnerabile. Doar în lunile februarie și martie au fost furate de aici în jur de $1 miliard. (Bloomberg)

10. Blender.io devine primul serviciul de crypto mixing sancționat de SUA. Acesta a fost acuzat că a facilitat spălarea a peste $20.5 milioane obținute de pe urma hack-ului asupra jocului blockchain Axie Infinity, de care sunt acuzați nord-coreenii din Lazarus Group. Blender.io, unul dintre cele mai populare servicii de acest gen, este acum indisponibil. (The Record)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața smartphone-urilor a crescut cu 27% YoY în primul trimestru – Cronica de Tehnologie
NYTimes: Statele Unite ar fi atacat rețeaua electrică a Rusiei cu un malware – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău