WhatsApp a venit cu noi clarificări privind condițiile de utilizare anunțate recent – Cronica de Tehnologie

1. WhatsApp a venit cu noi clarificări privind condițiile de utilizare anunțate recent, care au determinat deja o parte a utilizatorilor să ia calea Signal (de 18 ori mai mulți utilizatori noi duminică) sau Telegram (25 de milioane de utilizatori noi în ultima zi). Oficialii companiei spun că noile clauze se referă doar la mesajele trimise companiilor și amintesc faptul că mesajele dintre utilizatori sunt criptate. (News.ro)

2. Intel va folosi propria tehnologie radar pentru producția de mașini autonome, începând cu 2025. Compania americană vrea să folosească pentru ghidarea automată atât senzori radar, cât și camere Lidar, care vor crea o schemă 3D a drumurilor. (Reuters)

3. Sony va lansa un serviciu de streaming video pentru televizoarele Bravia XR, cu un catalog compus din peste 300 de filme produse de Sony Pictures. Compania japoneză promite o calitate a imagini de nivelul discurilor Blu-ray 4K, cu stream-uri de 80Mbs. (Profit.ro)

4. Apple a negociat anul trecut cu startup-ul de vehicule electrice Canoo, în discuție fiind atât o investiție, cât și o achiziție. Producătorul iPhone-ului a fost interesat de platforma scalabilă pentru dezvoltarea EV-urilor a celor de la Canoo, pe care ar fi vrut să o folosească pentru dezvoltarea propriilor mașini electrice. (The Verge)

5. 20% din toate monedele Bitcoin (18,5 milioane), în valoare de aproximativ $140 de miliarde, sunt blocate. Posesorii acestora și-au pierdut cheile digitale de acces la portofele virtuale. Mulți dintre posesori au dobândit monedele cu ani în urmă și, neavând încredere în viitorul Bitcoinului, nu au dat importanță acestor aspecte. (NY Times)

6. Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic anul trecut, în urma căruia hackerii au obținut documente privind vaccinurile și medicamentele necesare tratării COVID-19. Oficialii agenției dau asigurări că platforma de evaluare și aprobare a vaccinurilor nu a fost afectată. (The Hill)

7. Uganda a blocat toate rețelele sociale înaintea alegerilor prezidențiale. Guvernul a ordonat ISP-urilor să blocheze accesul la platforme precum Facebook și WhatsApp, la câteva zile după ce Facebook a eliminat o serie de conturi folosite de guvern pentru manipulare. (Reuters)

8. Europol a închis cea mai mare platformă online de produse ilicite, DarkMarket. A fost arestat un cetățean australian, suspectat ca fiind cel care a operat site-ul, și au fost oprite 20 de servere din Moldova și Ucraina. 320.000 de tranzacții realizate de peste 2.400 de vânzători au fost intermediate de DarkMarket. (Cyberscoop)

9. AMD a prezent noua serie de procesoare mobile, Ryzen 5000 Series. Construite pe un proces de 7nm având la bază arhitectura Zen3, noile procesoare sunt compuse din 8 nuclee și aduc un spor de performanță 19%. H-Serie este seria de performanță, pentru laptopurile de gaming, iar U-Series pune accentul pe eficiență și vor fi găsite în ultrabook-uri. (Venture Beat)

10. Nvidia a prezentat trei noi plăci video pentru laptopurile de gaming – RTX 3060, RTX 3070 și RTX 3080. Primele două au 10GB GDDR6x, în vreme ce ultima este dotată cu 16GB GDDR6x. Laptopurile noi cu cele trei plăci vor costa începând de la $1,000, respectiv $1,300 și $2,000. (Venture Beat)

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară, un canal de YouTube a depășit pragul de 100 de milioane de abonați – Cronica de Tehnologie
Uniunea Europeană avansează investigarea achiziție Fitbit de Google și cere punctul de vedere al competitorilor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău