WhatsApp lansează oficial funcția de migrare de la Android la iPhone și invers – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft este cel mai nou gigant din tehnologie care îngheață angajările, renunțând la multe dintre anunțurile de angajare postate. Sunt vizate de noua politică divizii precum Azure și cele de securitate, însă, este lăsată deschisă o portiță pentru pozițiile esențiale. (Bloomberg)

2. OpenAI extinde accesul la sistemul de inteligență artificială DALL-E 2, care poate crea imagini pe baza unor descrieri. Va fi accelerat procesul de accesare pentru clienții aflați pe lista de așteptare, compania estimând că numărul celor care folosesc DALL-E 2 va ajunge la un milion în săptămânile următoare. (TechCrunch)

3. Qualcomm a prezentat Snapdragon W5 Gen 1 și W5+ Gen 1, două cipuri pentru wearables construite pe un proces de 4nm. Cea mai performantă versiune, W5+ Gen 1, va oferi de două ori viteza de procesare a versiuni anterioare, o autonomie mai mare cu 50% și va fi mai mic cu 30%. (Android Central)

4. Microsoft a lansat o rețea socială pentru Teams, care încurajează socializarea la serviciu. Numită Viva Engage, aceasta seamănă izbitor de bine cu Facebook și oferă inclusiv formatul Stories, popularizat de Snapchat și, apoi, Instagram. (ZDNet)

5. WhatsApp lansează oficial funcția de migrare de la Android la iPhone și invers. După o lungă perioadă de beta, aceasta este acum disponibilă celor peste două miliarde de utilizatori ai aplicației și facilitează mutarea conversațiilor la schimbarea telefonului, când aceasta reprezintă trecerea de la Android la iOS sau viceversa. (Profit.ro)

6. Apple, Meta, Google, Amazon, Twitter și Spotify solicită Indiei să modifice noua legislație IT, susținând că aceasta este contrară promisiunilor guvernului de facilitare a afacerilor. În locul unei comisii care să supravegheze deciziile de moderare a conținutului, cele șase companii cer implementarea unui mecanism de autoreglementare a moderării. (TechCrunch)

7. Comitetul pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților a votat cu 53 la 2 în favoarea legislației ADPPA (American Data Privacy and Protection Act). Astfel, legea poate merge mai departe la dezbateri, însă, unii legiuitori au spus deja că nu-i vor da votul final dacă nu vor fi aduse anumite modificări. Această lege vizează modul în care companiile folosesc datele personale inclusiv pentru targetarea cu reclame. (The Hill)

8. Zipmex este cel mai nou serviciu de schimb pentru criptomonede care oprește retragerile, după Celsius, CoinFLEX și alții. Compania din Singapore spune că încearcă să păstreze integritatea platformei și să-și protejeze partenerii de efectele adverse ale instabilității pieței. (The Block)

9. Minecraft nu suportă NFT-uri, anunță producătorul Mojang Studios, cumpărat de Microsoft în 2014 cu $2.5 miliarde. NFT-urile creează raritate și excludere, ceea ce contravine principiilor conform cărora același conținut trebuie să fie disponibil tuturor utilizatorilor, spun oficialii companiei. (Minecraft)

10. Noul Google Wallet este acum disponibil pentru toți utilizatorii smartphone-urilor cu Android. Aplicația oferă atât funcții pentru stocarea cardurilor, biletelor și actelor de identitate digitale, cât și de plată oriunde este suportat Google Pay. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Teste: Mașinile autonome cu tehnologie Apple au acoperit anul trecut 727.423 km – Cronica de Tehnologie
Piața procesoarelor x86 a înregistrat în Q4 2022 cel mai mare declin din ultimii 30 de ani – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău