WhatsApp nu va limita funcționalitatea utilizatorilor care nu acceptă noile condiții – Cronica de Tehnologie

1. Documente neredactate din procesul în care Google este judecat în Arizona par să arate că executivii și inginerii companiei știau că opțiunile privind localizarea erau greu de găsit în Android. Dincolo de ascunderea opțiunilor și colectarea datelor inclusiv după dezactivarea funcției de localizare, Google ar fi făcut presiuni și pe producătorii de smartphone-uri, pentru ca aceștia să nu simplifice accesul la opțiuni. (News.ro)

2. Aceiași hackeri ruși, care s-au aflat în spatele atacului SolarWinds, au demarat o altă campanie masivă, trimițând email-uri de phishing către peste 3.000 de conturi aparținând de 150 de organizații internaționale, printre care și ONG-uri care l-au criticat pe președintele Rusiei. Informația apare cu doar trei săptămâni înainte de întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin. (Profit.ro)

3. WhatsApp nu va limita funcționalitatea utilizatorilor care nu acceptă noile condiții, anunță produsul deținut de Facebook la mai bine de două săptămâni după termenul limită. Majoritatea utilizatorilor au acceptat deja noile reguli, spun cei de la WhatsApp, iar cei care nu au făcut-o până acum vor continua să vadă mesajul care le cere să le accepte. (The Verge)

4. Apple va lansa anul acesta o nouă versiune de AirPods, la mai bine de doi ani de la modelul anterior. Noile căști vor fi mai mici și vor veni într-o nouă carcasă. Anul viitor, compania americană va ieși pe piață cu un nou model de AirPods Pro, care va beneficia de noi senzori de mișcare. (Profit.ro)

5. În Q1 2021 au fost livrate cu 35% mai multe smartwatch-uri față de aceeași perioadă a anului trecut. Apple, care a crescut cu 50% YoY, a ajuns să dețină o treime din piață. În același timp, principalul rival, Samsung a avut o creștere sub media pieței, de 27% YoY. (CounterPoint Research)

6.  Profitul Xiaomi pe primul trimestru a depășit așteptările, ajungând la $1,2 miliarde, cu o creștere anuală de 260%. Veniturile companiei chineze au fost de $12 miliarde, în creștere cu 54,7% YoY.  În aceeași perioadă, Xiaomi a livrat 49,4 milioane de smartphone-uri, ajungând la o cotă de piață de 14,1%. (SCMP)

7. Acer a prezentat patru noi Chromebook-uri, printre acestea numărându-se și primul Chromebook cu ecran de 17,3 inch. Acer Chromebook 317, care va fi disponibil în iunie de la $380, vine cu două porturi USB-C și promite o autonomie de 10 ore. (ZDNet)

8. Chrome 91 va încărca paginile cu 23% mai repede, promite Google. Sporul de viteză se datorează unui nou compilator de JavaScript, numit Sparkplug. Sporul de performanță ar fi echivalent într-o singură zi, conform companiei americane, cu peste 17 ani de funcționare a procesoarelor tuturor utilizatorilor de Chrome. (Profit.ro)

9. Noua administrație de la Casa Albă va apăra o prevedere a regimului Trump, care le cere persoanelor ce vor să obțină viză să-și declare conturile pe care le folosesc în cadrul platformelor de socializare. Această prevedere este în prezent contestată în instanță pentru încălcarea Primului Amendament, iar criticii ei sperau ca noua administrație să o abroge. (Knight First Amendment Institute)

10. SEC le-a dat în judecată pe cele cinci persoane care au promovat BitConnect, un program de împrumuturi în spatele căruia s-ar fi folosit o schemă Ponzi. Închis în 2018, în urma acuzațiilor de fraudă, BitConnect ar fi primit peste $2 miliarde de la investitori. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
Bahamas devine prima țară ce are o monedă națională digitală ce poate fi folosită de proprii cetățeni ca alternativă la moneda tradițională – Cronica de Tehnologie
Firmele crypto vor avea nevoie de licență pentru a opera în UE începând de anul viitor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău