Winamp a fost actualizat pentru prima oară după 4 ani – Cronica de Tehnologie

1. Hack-ul care a dus la pierderea a $4.5 milioane din rețeaua Solana a avut loc după compromiterea unei chei private folosite de portofelul software Slope. Solana Foundation spune că, până acum, nu există nicio dovadă care să arate că protocolul folosit a fost compromis. (Decrypt)

2. Pearson, unul dintre cei mai mari publisheri de cărți din lume, vrea să-și crească veniturile transformând ebook-urile în NFT-uri. Compania spune că, spre deosebire de versiunile obișnuite, cărțile în format electronic transformate în NFT-uri vor aduce venituri și din vânzările second hand. În același timp, publisher-ul analizează oportunitățile pe care i le poate aduce metaversul. (Bloomberg)

3. iPadOS ar putea fi lansat mai târziu anul acesta – în octombrie, în loc de septembrie. De vină pentru amânare, cel puțin parțial, este Stage Manager – noua soluție de lucru cu mai multe ferestre care va fi implementată pe iPad-urile cu M1. (Profit.ro)

4. Facebook renunță la funcțiile de live shopping, care vor dispărea din cadrul platformei la 1 octombrie. Meta vrea să se concentreze mai mult pe Reels, formatul video vertical din Instagram și Facebook. (TechCrunch)

5. Google continuă procesul confuz de unificare a soluțiilor de comunicare Meet și Duo, ale căror facilități sunt acum integrate în aplicația Duo. Aplicația Duo are acum pictograma Meet (deși se numește tot Duo), iar din septembrie aceasta va prelua și numele Meet. Duo va dispărea, vechea versiune de Meet se va numit Meet (original), iar noua aplicație Meet (care ia locul lui Duo) nu va mai putea fi folosită doar pe baza numărului de telefon, ci va fi necesar un cont Google. (TechCrunch)

6. India renunță la Personal Data Protection Bill, legea care trebuia să implementeze noi reguli pentru gestionarea datelor, după criticile primite atât de la marile companii, cât și de la organizațiile de apărare a drepturilor civile. În schimb, se va lucra la o nouă lege, care va fi supusă consultărilor publice. (TechCrunch)

7. Comisia Europeană a început să investigheze regulile impuse de Google pentru Play Store. Mai multe companii rivale și dezvoltatori au fost chestionați în legătură cu condițiile financiare, în special cu comisioanele percepute de gigantul american, care ajung la 30%. (Politico)

8. OnePlus 10T (de la €700) este un smartphone performant, cu un ecran bun și cu o baterie care oferă o autonomie bună și se poate încărca complet în mai puțin de jumătate de oră. Minusurile sunt lipsa rezistenței la apă și folosirea unei camere macro, care este utilă doar în anumite situații. (Engadget, review)

9. Winamp a fost actualizat pentru prima oară după 4 ani. Celebrul player MP3 se pregătește de o revenire, în ciuda faptului că cei mai mulți utilizatori au adoptat moda streaming-ului. Noul update aduce doar îmbunătățiri tehnice, invizibile utilizatorului. (Engadget)

10. Serviciul de gaming Amazon Luna este disponibil pe televizoarele și monitoarele lansate de Samsung în 2022. Integrat în Gaming Hub, Luna se alătură altor servicii de streaming pentru jocuri care pot fi accesate direct de pe televizoarele producătorului coreean, precum Google Stadia, Xbox Cloud Gaming și Nvidia GeForce Now. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Apple își dezvoltă propriul modem 5G
Costul fraudelor din publicitatea online ar putea ajunge la $30 miliarde – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău