X (fostă Twitter) vrea să adauge funcții de live shopping și game streaming – Cronica de Tehnologie

1. ByteDance, compania care detine TikTok, raportează un profit operațional de peste $20 de miliarde pentru 2022, chiar în condițiile reducerii nivelului de creștere a veniturilor (38%, de la 80%). Compania s-a oferit să cumpere acțiunile angajaților cu $160 bucata, ceea ce o evaluează la $223.5 miliarde, cu 26% mai puțin decât acum un an. (WSJ)

2. 20 dintre cele mai mari companii de telecomunicații europene, inclusiv Deutsche Telekom și Telefónica, cer Uniunii Europene să determine marile companii de tehnologie să plătească pentru trafic. Acestea insinuează că au nevoie de banii de la giganții din tehnologie pentru investițiile viitoare. (FT)

3. Google organizează miercuri evenimentul de lansare al noilor flagship-uri Pixel – Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Alături de acestea, se așteaptă ca gigantul american să mai prezinte Pixel Watch 2 și să lanseze oficial Android 14. (The Verge)

4. X (fostă Twitter) vrea să adauge funcții de live shopping și game streaming, în ceea ce va reprezenta o nouă etapă din transformarea într-o „super aplicație”. Un test în acest sens a fost realizat în weekend, când a fost postat un stream de 54 cu gameplay din Diablo IV. (Engadget)

5. Google a creat o nouă certificare pentru laptopurile cu Chrome OS, numită Chromebook Plus. Producătorii care vor să dobândească această certificare trebuie să-și doteze laptopurile cu un set minim de dotări tehnice, printre care se numără un ecran IPS 1080p și o cameră web 1080p, 8GB RAM, 128GB stocare și cel puțin un procesor Core i3 sau Ryzen 7000. (The Verge)

6. TikTok a început să testeze un abonament fără reclame. În această fază, abonamentul costă $5 pe lună în Statele Unite, însă, prețul ar putea fi modificat în momentul lansării. (News.ro)

7. Șeful Microsoft, Satya Nadella, a susținut în procesul SUA vs Google că înțelegerea dintre Apple și Google pentru stabilirea motorului de căutare implicit de pe iPhone a cimentat dominația Google Search. Silicon Valley consideră căutarea online drept cea mai greu de spart piață și până și AI-ul are limite în destabilizarea acesteia, a declarat Nadella. (WSJ)

8. O serie de unboxing-uri video ale smartphone-urilor Pixel 8 și Pixel 8 Pro au fost postate online cu doar două zile înainte de prezentarea oficială a acestora. Informațiile neoficiale de până acum sugerează că vor exista upgrade-uri pe partea foto, în special pentru modelul Pro. (The Verge)

9. O firmă de publicitate a folosit un deepfake cu Tom Hanks pentru a promova o ofertă stomatologică. Actorul a postat un mesaj pe Instagram, în care spune că nu are nicio legătură cu reclama respectivă. (Engadget)

10. Oamenii de știință au creat o aplicație pentru tablete, care poate detecta autismul la copii. Aplicația folosește inteligența artificială pentru a evalua o serie de indicatori comportamentali și oferă scoruri care măsoară probabilitatea încadrării în spectrul autismului. (MedicalXpress)

Ți-ar mai putea plăcea
Elveția este prima țară care folosește API-ul dezvoltat de Apple și Google în cadrul unei aplicații de monitorizare a pandemiei – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat iOS 16, care este acum disponibil pe toate modelele începând cu iPhone 8 – Cronica de Tehnologie