X/Twitter va colecta datele biometrice ale utilizatorilor – Cronica de Tehnologie

1. X (fostă Twitter) va colecta datele biometrice ale utilizatorilor, conform politicii de intimitate actualizate a platformei. Noua politică include și alte categorii de informații pe care rețeaua deținută acum de Elon Musk vrea să le colecteze, precum cele legate de educație și slujbă. (Bloomberg)

2. Google va organiza un eveniment hardware pe 4 octombrie, intitulat „Made by Google”. Cel mai probabil, în cadrul acestuia, compania va prezenta noua serie de flagship-uri Pixel 8 și smartwatch-ul Pixel Watch 2. (News.ro)

3. Apple testează printarea 3D a cadrului de oțel de la baza unora dintre viitoarele ceasuri ale companiei. Printarea va grăbi procesul de producție, va crește sustenabilitatea și va reduce, în timp, costurile. Dacă testul actual are succes, compania ar putea folosi printarea 3D și în cazul altor produse. (Bloomberg)

4. India folosește noua lege privind protecția datelor pentru a monitoriza informațiile transferate prin intermediul cablurilor submarine, susțin criticii. Apetitul pentru supraveghere digitală al Indiei a atras deja un mare număr de companii, autohtone și israeliene, care furnizează soluții de acest gen. (FT)

5. China a aprobat prima serie de soluții de AI generativ. Printre acestea se numără chatbot-ul Ernie, dezvoltat de Baidu, care va fi disponibil începând de astăzi. (Bloomberg)

6. OpenAI a depus o moțiune de respingere a două procese similare, în care scriitorii acuză compania de încălcarea drepturilor de autor, ca urmare a procesării conținutului cărților pentru antrenarea AI-ului generativ. Compania susține că scriitorii nu țin cont de excepțiile și limitările drepturilor de autor. (ArsTechnica)

7. Amazon și Shopify au ajuns la un acord legat de integrarea programului „Buy with Prime” în cadrul platformei de comerț electronic Shopify. Ca urmare a acestui acord, vânzătorii americani vor putea integra în mod nativ programul în cadrul magazinelor Shopify, ceea ce le va oferi membrilor Prime o experiență mai consistentă privind comanda și livrarea produselor. (GeekWire)

8. Agenția de securitate cibernetică din Japonia a căzut victimă hackerilor chinezi. Aceștia au pătruns în rețea încă din toamna anului trecut, fiind depistați abia în luna iunie. Tot hackerii susținuți de China sunt suspectați de atacul care a dus la închiderea temporară a portului Nagoya. (FT)

9. Consumatorii vor cheltui anul acesta $108 miliarde pe jocurile mobile, $43 de miliarde pe jocurile de console și $40 de miliarde pe jocurile de Windows și Mac, estimează analiștii. Consolele portabile, precum Switch și Steam Deck, vor atrage sub $3 miliarde. (VentureBeat)

10. Consiliul de Supraveghere al Meta ia decizii cu foarte mare greutate. Acesta a avut nevoie de 234 de zile pentru a da verdictul în cazul în care fostul prim ministru cambodgian a fost acuzat de incitare la violență. În cele din urmă, Meta a șters clipul în cauză, dar nu a suspendat și contul, așa cum cerea Consiliul. (Platformer)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a lansat un preview al serviciului de streaming pentru jocuri xCloud – Cronica de Tehnologie
Autoritățile americane analizează achizițiile făcute de Facebook – Cronica de Tehnologie
Un comentariu
  • […] Sponzorizat de newsflash.ro 1. X (fostă Twitter) va colecta datele biometrice ale utilizatorilor, conform politicii de intimitate actualizate a platformei. Noua politică include și alte categorii de informații pe care rețeaua deținută acum de Elon Musk vrea să le colecteze, precum cele legate de educație și slujbă. (Bloomberg) 2. Google va organiza un eveniment hardware pe 4 octombrie, intitulat „Made […] Sponzorizat de newsflash.ro Citeste continuarea pe http://www.cronica.ro […]

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău