X/Twitter valorează cu 72% mai puțin decât atunci când Elon Musk a cumpărat platforma – Cronica de Tehnologie

1. Curtea Supremă a Braziliei a confirmat ordinul instanței inferioare de blocare a platformei sociale X. Toți cei cinci judecători au votat în favoarea menținerii deciziei, inclusiv în privința amenzilor pentru folosirea VPN-urilor. (Bloomberg)

2. Apple și Meta se contrează în privința verificării vârstei utilizatorilor, pentru protecția minorilor. Meta, dar și unii experți, vor ca verificarea să se facă la nivel de dispozitiv, în vreme ce Apple spune că Meta încearcă să scape de responsabilitate. (WSJ)

3. Platformele de socializare nu pot fi obligate să blocheze accesul adolescenților la conținut dăunător, a decis un judecător federal. Hotărârea vine după ce companiile de tehnologie au contestat o nouă lege din Texas, care impune cerințe de verificare a vârstei și alte reguli privind copiii. (Engadget)

4. X valorează cu 72% mai puțin decât atunci când Elon Musk a cumpărat platforma, conform unei estimări făcute de Fidelity. Printre investitorii care au pierdut cel mai mult se numără Prințul Alwaleed bin Talal al Saud ($1.4 miliarde), Jack Dorsey și Larry Ellison, ambii cu câte $720 de milioane. (Washington Post)

5. China amenință Japonia cu represalii economice severe, dacă Japonia restricționează și mai mult vânzările și service-ul echipamentelor de producție a cipurilor. Printre altele, China ar putea reduce accesul Japoniei la minerale importante pentru industria auto. (Bloomberg)

6. Guvernul britanic a deschis o investigație asupra modelului de stabilire dinamică a prețurilor pentru bilete folosit de Ticketmaster. Sistemul a creat probleme pentru cei interesați de bilete la reuniunea Oasis, care, după ce au avut de așteptat la rând mai multe ore, au observat cum prețurile au crescut brusc de mai bine de două ori, având doar câteva secunde pentru a lua o decizie. (Engadget)

7. Practica „prețurilor dinamice” s-a răspândit în ultimii ani, de la biletele de avion și cursele de ride sharing, până la biletele pentru concerte. Companiile care vând online folosesc sisteme automatizate pentru a crește, dar a și reduce, instant prețurile, în funcție de nivelul cererii. (Bloomberg)

8. ByteDance încearcă să obțină un împrumut de $9.5 miliarde, care ar deveni cel mai mare împrumut făcut în Asia, exceptând Japonia. Gigantul chinez negociază, în acest sens, cu instituții precum Citigroup, Goldman Sachs și JPMorgan. (Bloomberg)

9. Starlink a refuzat să aplice decizia de a bloca platforma X în Brazilia, unde are în jur de 250.000 de clienți. Compania, deținută, de asemenea, de Elon Musk, spune că se va conforma atunci când îi vor fi dezghețate conturile din această țară. (Engadget)

10. Windows 11 a depășit Windows 10 și a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru jocuri, cel puțin conform datelor Steam. Cea mai nouă versiune de Windows are acum o cotă de 49% în rândul utilizatorilor popularului magazin de jocuri, după ce a câștigat trei procente în ultima lună. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință au bioprintat 3D un țesut cerebral funcțional – Cronica de Tehnologie
Tarifele Uber și Lyft au crescut cu 40% în ultimul an, în SUA – Cronică de Tehnologie