YouTube va lansa până la sfârșitul anului o alternativă la TikTok – Cronica de Tehnologie

1.  Versiunea de Windows a Zoom suferă de o vulnerabilitate care permite atacatorului să afle datele de logare ale sistemului de operare, ca urmare a accesării unor link-uri trimise pe chat. Problema este că Zoom transformă adresele locale de rețea în link-uri pe care se poate da click. (Bleeping Computer)

2. Apple derulează un program care permite anumitor servicii de streaming să folosească propriul sistem de microtranzacții, scutindu-le astfel de plata taxei de 30% din valoarea tranzacțiilor. Amazon Prime Video este unul din serviciile care au intrat în program prin negocieri individuale cu Apple. (Profit.ro)

3. YouTube va lansa până la sfârșitul anului o alternativă la TikTok, care va funcționa chiar în cadrul aplicației. La scurtele filmări postate de utilizatori vor putea fi adăugate fragmente de melodii licențiate prin YouTube Music. (Profit.ro)

4. Președintele Microsoft Brad Smith laudă noua lege care reglementează recunoașterea facială la nivelul statului Washington: “Această abordare echilibrată permite folosirea recunoașterii faciale în slujba oamenilor, cu respectarea drepturilor fundamentale și servirea interesului public.” (GeekWire)

5. 500.000 dintre persoanele care vor realiza recensământul Statelor Unite vor fi dotate cu iPhone 8, care va fi folosit pentru introducerea datelor. Biroul de recensământ al Statelor Unite a investit în total $5 miliarde pentru digitalizarea acestui recensământ. (Cnet)

6. Se estimează că Google a folosit 2,3 miliarde galoni (aproximativ 8,7 miliarde litri) de apă anul trecut în centrele sale de date din trei state americane. Google are 21 de centre de date și nu face publice datele legate de consumul de apă. (Bloomberg)

7. Managerul de parole pentru iOS, iPadOS și macOS, Keychain, va dobândi o serie de funcții noi în următoarea versiune, printre care suportul pentru two-factor authentication și avertizarea în cazul parolelor folosite pentru mai multe servicii. (9to5mac)

8. Samsung Display va mai produce ecrane LCD doar până la finele anului, urmând să se concentreze pe tehnologia quantum dot. (Reuters)

9. Modelele predictive generate de inteligența artificială nu sunt bune în cazul situației viitoare a copiilor, părinților și a familiilor, nici măcar când pornesc de la o cantitate foarte mare de date, arată un studiu la care au lucrat peste 100 de cercetători. (VentureBeat)

10. Unele cupluri au ales să se căsătorească acasă, în condițiile izolării sociale, transmițând live ceremonia prietenilor și rudelor prin Zoom. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a prezentat „noul Bing”, care integrează modelul lingvistic GPT-4 – Cronica de Tehnologie
Nvidia este interesată de cumpărarea ARM – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău