$1.7 miliarde pe săptămână au atras jocurile mobile în Q1, cu 40% mai mult decât nivelul dinainte de pandemie – Cronica de Tehnologie

1. O versiune timpurie de Windows 11 a ajuns online, înainte ca Microsoft să prezinte oficial viitorul sistem de operare. Din capturile de ecran se pot observa o serie de schimbări grafice, în principal la nivelul taskbar-ului – pictogramele sunt afișate acum pe centru, la fel ca și noul meniu start, care a fost simplificat. Prezentarea oficială a lui Windows 11 este programată pentru 24 iunie. (Profit.ro)

2. $1.7 miliarde pe săptămână au atras jocurile mobile în Q1, cu 40% mai mult decât nivelul dinainte de pandemie, în condițiile în care și numărul de download-uri a fost mai mai mare cu 30%. Se așteaptă ca veniturile generate de jocurile mobile să ajungă de aproximativ 3 ori mai mari decât în cazul jocurilor de PC și console. (VentureBeat)

3. Dintre marii producători auto, doar Volkswagen și Volvo fac eforturi suficiente pentru electrificarea vehiculelor vândute în Europa, se arată într-un studiu recent. Același studiu susține că Uniunea Europeană ar trebui să stabilească limite mai stricte pentru emisiile de CO2. UE este așteptată să anunțe un plan mai ambițios privind reducerea poluării în lunile următoare. (Reuters)

4. Airbnb are o echipă specială, ai cărei membri sunt trimiși să rezolve situațiile de urgență. În jur de 100 de agenți, unii foști militari, compun echipa de ‘fixeri’ a Airbnb, care s-au ocupat de cazuri care au implicat infracțiuni grave, de la violuri la crime. (Bloomberg)

5. Lina Khan, un cunoscut critic al marilor companii de tehnologie, a fost numit oficial șef al FTC. În vârstă de 32 de ani, Khan devine cel mai tânăr șef la FTC și spune că abia așteaptă să lucreze “pentru a proteja publicul de abuzurile corporațiilor”. (NY Times)

6. Autoritatea pentru concurență din Marea Britanie anunță că va începe investigarea ecosistemelor mobile deținute de Apple și Google. Cele două companii sunt suspectate că se folosesc de puterea pe care o dețin pentru a-și favoriza propriile servicii și a dezavantaja aplicațiile terțe concurente. (9to5mac)

7. Google a anunțat un set de facilități noi pentru Android, în frunte cu criptarea E2E a mesajelor RCS. Printre celelalte noutăți se numără, extinderea disponibilității sistemului de alerte în caz de cutremur și posibilitatea marcării cu o stea a mesajelor importante. (The Verge)

8. Automattic, proprietarul platformei de publishing WordPress, a cumpărat Day One, o populară aplicație de menținere a jurnalelor personale pentru dispozitivele Apple. Aplicația cu peste 15 milioane de download-uri ar putea deveni un nou instrument de publicare pentru WordPress, dar cu accent pe postări private. (TechCrunch)

9. Sistemul de shopping automatizat “Just Walk Out” al Amazon a fost, pentru prima oară, implementat într-un supermarket, după ce a fost testat anterior în magazine de mici dimensiuni. Tehnologia, care realizează automat scanarea produselor și plata, a fost implementată într-un magazin Amazon Fresh cu o suprafață de aproximativ 2.300 de metri pătrați. (Profit.ro)

10. Shop Pay, serviciul de checkout instant al Shopify, poate fi folosit de orice comerciant din SUA pe Facebook și Google, chiar și de către cei care nu folosesc platforma Shopify în propriile magazine. Shop Pay devine primul produs Shopify care poate fi folosit de comercianți din afara platformei. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple lucrează la un iPhone pliabil – Cronica de Tehnologie
14 dintre cele mai mari companii de minare a criptomonedelor au scos peste 2 milioane de mașini din China – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău