$100 milioane vor procurorii americani de la un exchange de criptomonede – Cronica de Tehnologie

1. Serviciul de schimb pentru criptomonede BTC-e și directorul acestuia, Alexander Vinnik, au fost acuzați oficial de operarea unui serviciu de schimb fără licență, conspirație, spălare de bani și tranzacții ilegale. Dacă procuratura va avea câștig de cauză, amenzile civile pot fi de $88.6 milioane respectiv $12 milioane, la care se adaugă dobânzi și alte costuri. (CoinDesk)

2. Microsoft a lansat IoT Signals, un raport privind cercetările și produsele din zona Internet of Things. Printre concluziile raportului se numără faptul că 30% din proiectele IoT eșuează încă din stadiul de concept. (VentureBeat)

3. Apple se va alătura Data Transfer Project, care mai este susținut, printre alții, de Microsoft, Google, Facebook și Twitter. Proiectul își propune să dezvolte sisteme de transfer pentru serviciile cloud, care să facă posibil inclusiv transferul datelor personale de la un furnizor de servicii la altul. (The Verge)

4. Cisco va plăti $8.6 milioane pentru a ajunge la o înțelegere în procesul în care este acuzată că a vândut cu bună știință mai multor agenții guvernamentale americane echipamente de supraveghere afectate de o problemă de securitate. Vulnerabilitatea fusese descoperită în 2008, iar Cisco a continuat să vândă echipamentele până în 2013. (NYTimes)

5. Informațiile personale a 2.500 de polițiști din LAPD au fost expuse în urma unui atac, printre ale cărui victime colaterale se numără și 17.500 de persoane care au aplicat pentru un post cadrul departamentului. Datele accesate includ nume, date de naștere, ultimele 4 cifre ale indicatorul unic, adrese de e-mail și parole. (The Guardian)

6. Facebook lucrează la un dispozitiv video care se atașează la televizoare și ar putea fi folosit atât pentru comunicare video, cât și pentru streaming. Facebook încearcă să convingă companii precum Netflix, Disney, sau HBO să ofere suport pentru viitorul său produs. (The Information)

7. Spotify a ajuns la 108 milioane de abonați plătitori (cu 9% mai mulți decât în trimestrul anterior) și are acum 232 de milioane de utilizatori activi lunar. (Profit.ro)

8. Adidas și designerul de modă Stella McCartney au creat o rochie biodegradabilă pentru jucătoarele de tenis, construită dintr-un material textil similar pânzei de păianjen dezvoltat în laborator. (Dezeen)

9. GitHub împiedică utilizatorii din Iran, Syria, Crimea și posibil alte regiuni să acceseze anumite secțiuni ale site-ului, ca urmare a noilor restricții privind importurile adoptate de Statele Unite. (TechCrunch)

10. Honda, Ford, BMW, și Volkswagen au negociat în secret cu autoritățile din California pentru respectarea unor reguli mai stricte privind combustibilii decât cei impuși de administrația Trump. În loc de 37 de mile pe galon, aceștia vor construi până în 2026 automobile care consumă un galon la 51 de mile. (QZ)

Ți-ar mai putea plăcea
Google lucrează la un smartwatch pe care ar putea să-l lanseze anul viitor – Cronica de Tehnologie
Compania aeriană AirAsia renunță la centrele de suport tradiționale și le înlocuiește cu un chatbot – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău