Formula 1 va trece la combustibil durabil până în 2026 – Cronica de Tehnologie

1. ByteDance a afișat mesaje pro China cetățenilor americani într-o aplicație de știri, care, între timp, a fost închisă – acuză mai mulți foști angajați ai companiei care deține TikTok. Aceeași foști angajați spun că ByteDance a cenzurat mesajele negative la adresa guvernului chinez. ByteDance neagă acuzațiile. (BuzzFeed News)

2. Congresul american urmează să voteze o lege care să interzică colaborarea guvernului cu acele companii care dezvoltă spyware, precum NSO Group. Aceasta va completa legi deja adoptate recent, precum The Intelligence Authorization Act, care autorizează Office of the Director of National Intelligence să blocheze contractele cu firme străine care dezvoltă spyware. (Cyberscoop)

3. Un program bazat pe inteligență artificială, care observă fenomenele fizice, după care încearcă să descopere variabilele fundamentale care pot să explice fenomenele observate, a fost dezvoltat de oamenii de știință. Aceștia vor să folosească instrumentul (și altele similare pe care le vor crea ulterior) pentru a descoperi fenomenele complexe pentru care înțelegerea teoretică nu este suficientă. (Phys)

4. Cercetătorii analizează posibilitatea extragerii litiului din surse alternative, precum apa produsă de petrol și gaz ori saramura rezultată în urma desalinizării apei de mare. Cel mai recent studiu în această direcție arată că există suficient litiu în aceste surse pentru a justifica extragerea și a oferi materie primă suplimentară pentru baterii. În plus, același studiu oferă indicii cu privire la optimizarea extragerii și rafinare. (TechXplore)

5. Formula 1 va trece la combustibil durabil până în 2026. În cazul acestul combustibil, ciclul carbonului este completat în mod natural, iar motoarele nu emit CO2 în atmosferă, spune Ross Brawn, directorul general al competiție. Trecere la „E fuel” va ajuta Formula 1 să-și atingă target-ul de zero emisii de carbon până în 2030. (Engadget)

6. Două mari vedete, Kim Kardashian și Kylie Jenner, protestează împotriva schimbărilor implementate recent de Instagram, care afișează mai mult video vertical pentru a concura cu TikTok. Acestea îndeamnă utilizatorii să semneze o petiție numită “Make Instagram Instagram Again” și deja există peste 180.000 de semnături. (Business Insider)

7. Adam Mosseri, șeful Instagram, spune că platforma socială nu va renunța la schimbările pe care a început să le implementeze, deși recunoaște că, în prezent, feed-ul nu arată foarte bine. Din contră, Instagram va crește numărul de clipuri verticale pe care le afișează și pe care le aduce, cel mai frecvent, din afara bulei. (Profit.ro)

8. Amazon va scumpi abonamentele Prime în Europa cu până la 43% în septembrie și justifică decizia prin inflație și creșterea costurilor operaționale. În Germania, de exemplu, abonamentul se va scumpi cu 30% și va costa €90 pe an, în vreme ce în UK scumpirea va fi de doar 20%. (Reuters)

9. Meta scumpește căștile Quest 2 cu $100. De la 1 august, versiunea cu 128GB stocare va costa $400, iar cea cu 256GB va fi $500. Pentru a îndulci vestea, Meta spune că, până la finele anului, va oferi gratuit la căștile vândute jocul Beat Saber, al cărui producător a fost cumpărat de Facebook acum trei ani. (UploadVR)

10. Amazon, Apple, Google și Microsoft au cumpărat în 2020 și 2021 aur extras ilegal din regiuni localizate în pădurea Amazoniană. Dincolo de implicațiile pentru mediu, autoritățile spun că extracțiile ilegale finanțează crima organizată. Giganții americani au nevoie de aur pentru producerea anumitor echipamente. (9to5mac)

Ți-ar mai putea plăcea
1 milion de firme cumpără reclamele “click to WhatsApp” – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Google lucrează la un sistem de Electronic ID pentru Android
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău