140.000 de persoane au călătorit cu metroul vineri, în prima zi de după Starea de Urgență – Cronica dimineții

1. Date preliminare referitoare la vaccinul pentru COVID-19 al companiei Moderna, primul testat în Statele Unite, arată că a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi, a anunţat luni compania. Pe ansamblu, studiul a arătat că vaccinul este sigur şi toţi participanţii la studiu au produs anticorpi împotriva virusului. (News.ro)

2. Media zilnică a numărului de persoane care au circulat cu metroul în perioada stării de urgenţă s-a situat undeva la 61-63.000, comparativ cu 650.000 înainte de declanşarea crizei sanitare, iar în prima zi a stării de alertă, vineri, 15 Mai, 140.000 de călători au apelat la acest mijloc de transport, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode. (Link)

3. Președintele Chinei, Xi Jinping, a anunțat că un eventual vaccin dezvoltat de China va disponibil pentru întreaga lume. China se confruntă cu critici la nivel global din cauza felului în care a gestionat noul virus, răspândit din Wuhan în întreaga lume. (Bloomberg)

Una din Cronica de Business: MedLife a realizat la nivel de grup în primul trimestru o cifră de afaceri de 264,16 milioane lei, cu 14,3% mai mare decât cea de 231,02 milioane lei din perioada similară a anului trecut, iar profitul net este mai mult decât dublu. (Profit.ro)

4. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că de ieri s-au reluat cursele aeriene interne, care nu au fost suspendate, ci reduse din cauza scăderii numărului de călători. „Anul trecut media zilnică a pasagerilor pe toate aeroporturile din România este 65.000. Astăzi am transportat sub 2.000”, spune el. (News.ro)

5. Piața românească de bunuri de folosință îndelungată a înregistrat în primul trimestru al anului 2020 o ușoară creștere a valorii vânzărilor, cu 3,6% față de aceeași perioadă a anului 2019, creștere determinată în principal de evoluțiile sectoarele IT, Echipamentele de birou și Electrocasnicele Mici. (Profit.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Orange, Elefant, Decathlon, Fashiondays sau Vivre colaborează prin 2Performant cu mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate pentru sute de magazine online, hai și tu alături de noi https://ro.2performant.com/advertiseri/

6. Economia globală va avea nevoie de mai mult timp să se refacă complet din şocul provocat de epidemia de coronavirus, faţă de aşteptările iniţiale, a declarat luni directorul general al Fondul Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, care a subliniat că există riscul protecţionismului. Georgieva a spus că Fondul va revizui probabil în sens negativ estimarea referitoare la o scădere de 3% a economiei mondiale în 2020, dar nu a oferit detalii. Revizuirea ar duce şi la modificarea previziunii privind redresarea parţială, printr-un avans de 5,8%, în 2021. (News.ro)

7. Datorită felului în care a gestionat criza generată de noul virus, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a devenit cel mai popular prim ministru al țării din ultimii 100 de ani, conform unui sondaj publicat ieri. (Reuters)

8. Brazilia a devenit a treia țară din lume, depășind Marea Britanie, după numărul de persoane infectate cu noul virus. 13% din noile cazuri raportate în ultima săptămână, la nivel global, provin din Brazilia. (Bloomberg)

Una din Cronica Externă: Conducerea partidului Alternativa pentru Germania (AfD) l-a exclus vineri pe liderul Andreas Kalbitz, după ce acesta a fost calificat ca extremist de dreapta de către Biroul Federal pentru Protejarea Constituției. Kalbitz este acuzat că ar fi ascuns fosta sa apartenență la gruparea extremistă ”Heimattreue Deutsche Jugend”, o asociație interzisă, atunci când a intrat în AfD. (Euractiv)

9. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a avertizat că permanentizarea lucratului de acasă poate avea consecințe asupra sănătății mintale și a interacțiunii sociale a angajaților. Recent Twitter a anunțat că angajații săi pot lucra pe termen nedefinit de acasă. (Link)

10. Numărul deceselor înregistrate în Suedia în aprilie a atins un nivel fără precedent din 1993, din cauza epidemiei covid-19, arată date publicate luni de Institutul Naţional suedez de Statistică. Luna trecută, numărul total al deceselor înregistrate în Suedia a crescut la 10.458, cel mai mare din decembrie 1993, când s-au înregistrat 11.057 de morţi, subliniază institutul. (News.ro)

Fotografia dimineții este o captura din FT cu declarația CEO-ului SoftBank:

Ți-ar mai putea plăcea
Suntem aproape la fel de bogați ca în 2008 – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Ministrul Finantelor anunta eliminarea popririlor pe conturi

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău