Lucian Croitoru, BNR: Salariile bugetarilor ar trebui înghețate timp de doi ani – Cronica dimineții

1. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul îşi va continua activitatea şi că va merge în Parlament, unde va încerca să obţină susţinerea necesară. Victor Ponta a declarat că partidul său ar putea să susţină un guvern restructurat al PSD, cu condiţia ca Viorica Dăncilă să renunţe la candidatura la alegerile prezidenţiale. (News.ro)

2. Dacian Cioloș a declarat ieri că Alianța USR -PLUS este pregătită să-și asume guvenarea, dar lucrurile trebuie luate pe rând, primul pas fiind demiterea Executivului Dăncilă. Declarația sa vine după ce, marți, liderul USR, Dan Barna, a spus că formațiunea sa va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen. (Hotnews)

3. Salariile bugetarilor ar trebui înghețate timp de doi ani, ceea ce ar ajuta economia în caz de recesiune, aceasta fiind inevitabilă, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu. (Libertatea)

4. Randamentul titlurilor americane de stat pe 30 de ani a atins un nou minim record. Totodată, randamentul titlurilor pe 30 de ani a închis ziua sub randamentul titlurilor pe 3 luni, pentru prima dată din 2007. (Profit.ro)

5. Primăria Capitalei propune ca 22 septembrie să devină ziua fără autoturisme, în care traficul auto să fie interzis pe mai multe artere din centrul Bucureștiului, cu excepția serviciilor de urgență. (Automarket)

6. În Italia, Partidul Democrat şi Mişcarea 5 Stele au ajuns la un acord pentru formarea unui nou guvern condus de Giuseppe Conte. Acordul blochează alegerile anticipate forțate de liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, fost partener de guvernare cu Mișcarea 5 Stele. (News.ro)

7. Suedeza Greta Thunberg, de 16 ani, o militantă pentru protejarea planetei de schimbările climatice, a ajuns la New York. Ea a traversat Atlanticul la bordul unui yacht, care generează zero emisii, refuzând să facă traseul cu avionul. Greta va ține un discurs la sediul ONU, în cadrul unei conferințe despre schimbările climatice. (NPR)

8. Elon Musk și fondatorul Alibaba, Jack Ma, vor avea o dezbatere despre Intelingența Artificială azi, la deschiderea Conferinței Mondiale AI. Amândoi și-au exprimat reținerile în privința Intelingenței Artificiale, Musk declarând că-l sperie ideea ca AI-ul să poate realiza lucruri peste putetea oricărui om, iar Ma avertizând ca automatizarea va duce la înlocuirea oamenilor în anumite joburi productive.(Bloomberg)

9. Google Maps a lansat o funcție care permite planificarea unei călătorii prin combinarea mai multor mijloace de transport, inclusiv bicicletă și servicii de ride-hailing. (TheVerge)

10. Filmul „The Irishman” al lui Martin Scorsese, produs de Netflix, cu Robert De Niro şi Al Pacino în distribuţie, va avea premiera în cinematografe, unde va rula 26 de zile, înainte de lansarea pe platformă. (News.ro)

Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – După 46 de ani, jucăm o semifinală de FedCup
Producția de energie electrică din România a atins cel mai redus nivel din istoria modernă – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău