17.981 de adolescente și tinere cu vârsta sub 19 ani din România au devenit mame anul trecut – Cronica serii

1. ​17.981 de adolescente și tinere cu vârsta sub 19 ani din România au devenit mame anul trecut, arată datele Organizației Salvați Copiii. 674 dintre ele au mai puțin de 15 ani, iar 17.307 au între 15 și 19 ani. Dintre adolescentele-mame cu vârsta sub 19 ani, 12.906 sunt la prima naștere, 3.657 la a doua, 673 la a treia, 63 la a patra, 7 la a cincea naștere, iar una se află chiar la a șasea naștere. (Hotnews)

2. Economia americană a crescut cu 2,1% pe trimestrul al doilea, peste așteptările analiștilor care vedeau o creștere de 2%. (WSJ)

Una din Cronica de Business: eJobs și BestJobs, cele mai mari două platforme de recrutare online din România, au avut afaceri cumulate de peste 70 milioane lei în 2018, în creștere cu 10%. (ZF)

3. Liderul USR Dan Barna spune că preşedintele Klaus Iohannis este un om bun, dar este reprezentantul clasei politice care a dus România în situația de a avea patru milioane de oameni în afara țării. Barna crede că este nevoie de „aer proaspăt” la Palatul Cotroceni. (News.ro)

4. Sistemul IT al Direcției Generale a Vămilor, parte a ANAF, este nefuncțional cel puțin de la primele ore ale dimineții. Angajații vămilor au trecut la sistemul de rezervă și lucrează pe hârtie pentru a permite tranzitul de persoane și mărfuri. (Profit.ro)

5. Un procent de 13% dintre tinerii români cu vârste între 18 și 25 de ani au deja o ipotecă, în timp ce procentul celor care iau în calcul un credit ipotecar în următorul an se dublează (26%). Femeile au o înclinație mai mare spre achiziționarea unei locuințe. (Profit.ro)

6. Noul premier britanic Boris Johnson a anunțat că în următoarele săptămâni va începe angajarea a încă 20.000 de polițiști în Regatul Unit. (BBC)

7. Apple CarPlay, oferit gratuit de majoritatea producătorilor auto, va fi disponibil pe automobilele BMW pentru un abonament de $80 pe an. Alternativ, dreptul de utilizare poate fi cumpărat și pentru 20 de ani, cu $300. (Engadget)

8. Tulsi Gabbard, candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Democrat, a dat în judecată Google pentru $50 milioane. Aceasta susține că Google i-a îngrădit dreptul la liberă exprimare în momentul în care i-a suspendat reclamele. Google spune că suspendarea a venit ca urmare a detectării unei activități suspicioase. (NY Times)

9. “Fortnite World Cup” va începe astăzi la New York. Peste 200 de “gameri” vor concura pentru premii în valoare de $30 milioane. (BusinessInsider)

10. Oamenii de știință prezintă un concept de senzor care ar fi capabil să identifice alimentele cu potențial cancerigen. (Phys)

Fotografia serii este coperta unei cărți, despre fostul CEO Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul a discutat în ședința de miercuri plafonarea prețului la gaze naturale – Cronica serii
Economia României a crescut cu 1,8% în trimestrul 2 față de trimestrul 1 și cu 13% față de același trimestrul din 2020 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău