Rezultate la jumătatea anului: creștere la Twitter, Danone, Nestlé și MCDonald’s – Cronica de Business

1. Twitter a înregistrat o creștere de 18% în al doilea trimestru față de perioada similară a anului trecut și a adăugat 5 milioane de noi utilizatori zilnic în aceleași trei luni. Acesta reprezintă cel mai bun rezultat pentru companie din vara lui 2017. (Bloomberg)

2. Doua cu Vodafone: 1. Vodafone România a înregistrat o scădere de 2,7% a veniturilor totale în trimestrul încheiat la 30 iunie. (Profit.ro) 2. Vodafone va crea o companie separată în Europa, care ar putea fi listată ulterior, pentru turnurile de telefonie mobilă. Un IPO ar putea atrage până la €20 miliarde. (The Guardian)

3. Grupul francez Danone a înregistrat vânzări în creștere în al doilea trimestru, peste estimările analiștilor, ajutate de cererea de mâncare pentru bebeluși în China. (Reuters)

4. Gigantul Nestlé a înregistrat o scădere de 14.6% a profitului net în primele șase luni ale anului, însă vânzările au crescut. (CNBC)

5. Grupul din domeniului luxului Kering, care deține casele de modă Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen, a înregistrat afaceri în creștere cu 15,3% în prima jumătate a anului, până la valoarea de €7,6 miliarde, deși Gucci, cel mai important brand din portofoliu, a avut vânzări sub așteptări. (Financial Times)

Bonus:

6. Investitorii străini au vândut acțiuni în valoare $520 milioane la Danske Bank în primele șase luni ale anului, reducându-și participația la instituția financiară daneză la un total de 40%, versus 50% acum un an. (Bloomberg)

7. McDonald’s a înregistrat o cifră de afaceri de $5.34 miliarde în al doilea trimestru, peste așteptările analiștilor, și un profit net de $1,52 miliarde, în creștere față de perioada similară a anului trecut. (CNBC)

8. Francezii de la Total vizează vânzarea de bunuri în valoare de $5 miliarde, în special din cadrul diviziilor de explorare și de producție. Compania din domeniul energiei a înregistrat o scădere de 19% a profitului de la an la an în al doilea trimestru, pe fondul „condițiilor de piață nefavorabile”. (Reuters)

9. Nike ar putea vinde Hurley, brandul de produse destinate surferilor. (CNBC)

Doua din Cronica diminetii:

1. Acțiunile Alphabet/Google au crescut cu 7% după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 2. Compania a generat venituri de aproape $39 de miliarde, 19% creștere față de Q2 2018, și un profit de aproape $10 miliarde, în creștere de la $3,2 miliarde. (Link) 2. Amazon a anunțat venituri de $63,4 miliarde pe trimestul doi, cu 20% mai mult decât a avut anul trecut, în perioada similară. Profitul a crescut doar cu $100 milioane, până la $2,6 miliarde. (Link)

10. Asigurătorul francez SCOR a înregistrat o creștere de 62% a profitului net în al doilea trimestru față de perioada similară a anului trecut, până la valoarea de €155 milioane. (Reuters)

11. Corporația japoneză JTEKT este interesată să își extindă operațiunile și facilitățile de producție de la Koyo Seiko România (fosta companie Rulmenți Alexandria) pentru a putea produce componente auto specializate necesare fabricilor Toyota Motors din Cehia. Valoarea investiției anunțate în unitatea de la Alexandria este de €125 milioane. (Profit.ro)

12. Cele mai mari două platforme de recrutare online din România au avut afaceri cumulate de peste 70 milioane lei în 2018, în creștere cu 10%. (ZF)

13. Barclays plănuiește să preia o „felie” de circa £20 miliarde din divizia de brokeraj a rivalului Deutsche Bank, ca parte a strategiei de a deveni cea mai importantă bancă de investiții din Europa și pentru a putea concura mai ușor cu jucătorii de profil din SUA. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Romgaz va depune o ofertă pentru preluarea participației deținută de ExxonMobil in Marea Neagră – Cronica de Business
Blue Air țintește o evaluare de aproape 600 milioane euro în urma listării acțiunilor pe bursa londoneză – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău