18 țări au prezentat „primul acord internațional privind modul de protejare a inteligenței artificiale de actorii negativi” – Cronica de Tehnologie

1. Utilizatorii TikTok își petrec deja jumătate din timpul alocat aplicației urmărind clipuri mai lungi de un minut, susține compania într-un raport arătat creatorilor de conținut. După ce s-a lansat ca o aplicație de short-form video, TikTok migrează, ușor dar sigur, către filmări mai lungi, care acomodează mai bine reclame. (The Information)

2. 18 țări, printre care Statele Unite și Marea Britanie, au prezentat „primul acord internațional privind modul de protejare a inteligenței artificiale de actorii negativi”. Documentul lung de 20 de pagini prevede, printre altele, că firmele de AI trebuie să creeze sisteme care sunt sigure „by design”. (Reuters)

3. Algoritmul Instagram afișează clipuri cu tentă sexuală alături de reclamele unor mari branduri celor care urmăresc copii, în special fete tinere, arată un test. Meta se apără spunând că testul a fost creat special pentru a se ajunge la aceste rezultate și nu reflectă ceea ce văd utilizatorii obișnuiți. (WSJ)

4. Autoritățile europene se tem că achiziționarea iRobot de Amazon va afecta concurența, gigantul american putând fi tentat să obstrucționeze concurenții din propriul magazin online. Aceleași autorități spun că Amazon este un canal important de vânzări pentru producătorii de aspiratoare robotice în Franța, Germania, Italia și Spania. (Reuters)

5. Amazon Web Services a lansat un computer compact pentru accesarea desktop-urilor virtuale din cloud. Bazat pe designul Fire TV Cube, Amazon WorkSpaces Thin Client ($195), are aceleași specificații hardware, dar un set complet diferit de software, configurat pentru salvarea în cloud a datelor. (SiliconANGLE)

6. Google recunoaște că aplicația Google Drive pentru desktop are o problemă, după ce câteva sute de utilizatori s-au plâns că le-au dispărut fișierele create și salvate în ultimele luni. Compania nu are, încă, o soluție, dar recomandă celor afectați să nu aducă modificări aplicației. (News.ro)

7. Starlink poate funcționa în Gaza doar cu aprobarea Israelului, i-a transmis ministrul comunicațiilor din această țară lui Elon Musk. Asta după ce, antreprenorul american, acuzat recent în mai multe rânduri de antisemitism, a spus că Starlink ar putea restabili conexiunea la internet din Fâșia Gaza. (FT)

8. YouTube a lansat o secțiune de jocuri arcade, numită Playables, pentru abonații Premium. Aceasta nu este activă în mod implicit, dar cei interesați o pot activa de la Settings. Jocurile ar trebui să constituie un imbold în plus, pe lângă obstrucționarea adblock-elor, pentru abonarea la YouTube Premium. (Profit.ro)

9. Amazon a devenit cel mai mare curier din Statele Unite, după volumul coletelor livrate, depășind UPS și FedEx. În urmă cu 10 ani, Amazon era unul dintre cei mai importanți clienți pentru cele două companii. Înainte de Thanksgiving-ul din acest an, Amazon livrase peste 4,8 miliarde de colete, estimările arătând că va închide anul cu 5,9 miliarde. Anul trecut a livrat 5,2 miliarde de colete. (WSJ)

10. Varjo a lansat seria de căști de realitate mixtă ultra high end XR-4, care constă în două modele ce costă începând de la $3990. Acestea folosesc câte un ecran 4K LCD pentru fiecare ochi și două camere de 20MP. Pentru ambele modele există și câte o „versiune securizată”, care costă $7990 și $13900. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
$9.4 miliarde au generat vânzările online de Cyber Monday, în SUA, un nou record – Cronica de Tehnologie
În martie, numărul de download-uri pentru aplicația Clubhouse a scăzut de peste 10 ori comparativ cu februarie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău