California a adoptat o lege care prevede că platformele sociale trebuie să ia în calcul sănătatea fizică și mentală a copiilor în dezvoltarea produselor – Cronica de Tehnologie

1. California a adoptat o lege care prevede că platformele sociale trebuie să ia în calcul sănătatea fizică și mentală a copiilor în dezvoltarea produselor. Votată în unanimitate, noua lege vizează platforme precum Facebook, Instagram, Twitter și Snap, care au făcut un puternic lobby împotrivă. (WSJ)

2. Android 13 este un upgrade minor, cu modificări pe care majoritatea utilizatorilor probabil nici nu le vor observa. Sunt de apreciat noul task manager și permisiunile pentru notificări. În schimb, noul media player e mai degrabă un downgrade, cu un design înghesuit. (ArsTechnica, review)

3. Oamenii de știință folosesc învățarea mecanică pentru a încerca să deslușească cum comunică animalele între ele, cu focus pe lilieci, ciori, șoareci și balene. Tehnologia a analizat 36.000 de sunete făcute de șoareci și a reușit să identifice dialectele diverselor colonii și semnăturile vocale individuale ale animalelor. (NYTimes)

4. O companie chineză de tehnologie a lăsat expusă online o bază de date cu 800 de milioane de înregistrări. Alături de nume, numere de pe cărțile de identitate și numere ale mașinilor, aceeași bază date conținea și imagini realizate în urma folosirii recunoașterii faciale. (TechCrunch)

5. Twitter a vrut, la un moment dat, să monetizeze conținutul pentru adulți, prin lansarea unei subscripții similară cu cea vândută de OnlyFans. Însă, planurile au fost abandonate când s-a constat că platforma nu poate detecta conținutul cu probleme – abuzurile și exploatarea minorilor. (The Verge)

6. Lansată la începutul pandemiei, cu focus pe streaming, aplicația Facebook Gaming va fi închisă pe 28 octombrie. Meta le recomandă acum utilizatorilor secțiunea de gaming din Facebook, care oferă deja multe dintre caracteristicile aplicației care urmează a fi închisă. (VGC News)

7. AMD a prezentat seria de plăci video Ryzen 7000, care va fi disponibilă din 27 septembrie, împreună cu plăcile de bază AM5. La baza acesteia stă modelul 7600X ($300) cu șase nuclee, în vreme ce modelul de top este 7950X ($700), dotat cu 16 nuclee. (AnandTech)

8. Sony a lansat în Australia o versiune mai ușoară de PS5. Față de versiunile de anul trecut, greutatea este redusă cu 200 de grame în cazul modelului digital și cu 300 de grame în cazul celui cu disc. Versiunea digitală este acum mai ușoară cu jumătate de kilogram față de modelul original (Press Start)

9. Twitter lansează Circle, funcție ce este acum disponibilă pentru toți utilizatorii. Aceasta se aseamănă cu „Close Friends” de la Instagram și permite crearea unui grup de până la 150 de persoane pentru care să fie setată vizibilitatea anumitor postări. (TechCrunch)

10. Motivul pentru care Google încă nu a aprobat Truth Social în Play Store are legătură cu măsurile insuficiente de moderare a conținutului. O sursă susține că este vorba de incitări la violență și amenințări cu violența fizică. Truth Social ar putea oferi aplicația pe propriul site, ca alternativă la descărcarea din Play Store, însă, nu făcut asta până acum. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
O echipă de cercetători a reușit să dezvolte microbaterii care conferă energie vreme de 10 ore – Cronica de Tehnologie
Glovo devine “unicorn” – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău