19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 mai sunt libere la nivel naţional – Cronica serii

1. 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 mai sunt libere la nivel naţional – altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 – iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. (News.ro)

2. Pfizer/BioNTech au anunţat că vaccinul împotriva Covid-19 este sigur și generează un răspuns al anticorpilor puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Consorțiul urmează să ceară Agenţiei americane a medicamentului FDA autorizarea de urgenţă a acestuia. (WSJ)

3. Propunerea premierului Cîțu de majorare a salariului minim brut cu 8% ar avea un impact „absolut nesemnificativ” asupra venitului net al unui angajat plătit cu salariul minim, comparativ cu creşterea preţurilor la energie suportate de salariaţi, a declarat, luni, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin. (Digi24)

4. Ministerul Finanțelor a împrumutat 706 milioane de lei din piață. Cererea a fost una bună, dar chiar și în acest context costurile au crescut semnificativ față de licitațiile precedente – randamentul a urcat cu aproape un punct procentual comparativ cu nivelul de la începutul anului. (Profit.ro)

Din Cronica de Business: Nicio companie chineză nu se mai afla în top 10 cele mai valoaroase firme listate pe bursă, după ce Tencent a ieșit din acest top, fiind depășiți de Nvidia. Topul este dominat de companiile de tehnologie din SUA. (Bloomberg)

5. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiţi de prezentarea certificatului verde electronic în condiţiile în care nu există asemenea recomandări ale Comisiei Europene pentru această categorie de vârstă şi pentru că nici nu este posibilă vaccinarea copiilor sub 12 ani, a afirmat deputatul PSD Alexandru Rafila. (News.ro)

6. Peste 1 milion de firme (1.056.574) au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de capitalism, arată o analiză termene.ro. (Profit.ro)

7. Introducerea obligativității certificatului verde COVID dacă rata de infectare trece de 3 ar fi trebuit făcută prin lege, nu prin hotărâre de guvern, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: Air Dream Edition, mașină electrică dezvoltată de Lucid Motor, are cea mai mare autonomie de până acum, putând să treacă de 800 de kilometri cu o singură încărcare. Livrările mașinii care își propune să bată Tesla la autonomie, lux, accelerație și preț vor debuta mai târziu anul acesta, cu prețuri care încep de la $169,000. (The Verge)

8. AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură, a informat, senatorul partidului Sorin Lavric. (Digi24)

9. Conținutul „fermelor de troli” din Europa de Est a ajuns la 140 de milioane de americani pe lună în perioada dinaintea alegerilor din 2020, conform unui studiu intern realizat de Facebook. 75% dintre americanii în cauză nu urmăreau paginile respective, ci ajungeau să vadă conținutul din cauza sistemului de recomandări folosit de Facebook. (MIT Technology Review)

10. Premierul britanic Boris Johnson a insistat luni că programul intern de vaccinare cu doza a treia trebuie să reprezinte „prioritatea noastră” şi nu ca guvernul de la Londra să trimită mai multe vaccinuri ţărilor sărace. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Doi jurnaliști Reuters condamnați la 7 ani de închisoare în Myanmar
Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău