India a cumpărat informații despre vulnerabilități nerezolvate din Windows pentru a spiona China și Pakistan – Cronica de Tehnologie

1. Air Dream Edition, mașină electrică dezvoltată de Lucid Motor, are cea mai mare autonomie de până acum, putând să treacă de 800 de kilometri cu o singură încărcare. Livrările mașinii care își propune să bată Tesla la autonomie, lux, accelerație și preț vor debuta mai târziu anul acesta, cu prețuri care încep de la $169,000. (The Verge)

2. India a cumpărat informații despre vulnerabilități nerezolvate din Windows pentru a spiona China și Pakistan, spune șeful companiei de securitate cibernetică Exodus Intelligence. De atunci, Exodus a refuzat să mai lucreze cu India și a colaborat cu Microsoft pentru rezolvarea vulnerabilităților. (Forbes)

3. Google vrea să ofere canale TV gratuite prin Google TV, sistemul de operare instalat pe noul Chromecast și unele televizoare smart. Gigantul american negociază în prezent difuzarea mai multor zeci de posturi TV, ale căror programe vor fi întrerupte de reclame. Pe televizoarele cu Google TV, aceste canale vor fi listate la un loc cu cele prin cablu. (News.ro)

4. Telegram pare că a devenit o alternativă la dark web pentru infractorii cibernetici, care vând și cumpără aici date personale furate și instrumente de hacking. Conform Cyberint, infractorii cibernetici și-au dublat în ultima vreme activitatea pe Telegram, unde activează inclusiv pe canale cu zeci de mii de utilizatori. (FT)

5. Smartphone-urile vechi cu Android, care rulează Android 6 sau mai nou, vor primi o funcție prin care permisiunile aplicațiilor vor fi resetate automat la fiecare câteva luni. Această facilitate va ajunge, astfel, la mai multe miliarde de utilizatori, după ce a fost lansată pe Android 11. (The Verge)

PROMO. Agenția regională de publicitate online THINKDIGITAL și dezvoltatorul tech global MEDIAPARK au anunțat un parteneriat exclusiv pentru România. Mai multe detalii în comunicatul publicat aici.

6. Tesla va oferi cu prioritate acces la versiunea beta a sistemului Full Self-Driving șoferilor cu un comportament bun la volan. Șoferii care aplică pentru folosirea FSD, vor trebui să acorde acces la informațiile legate de comportamentul la volan. Vor fi invitați să folosească FSD cei care vor avea un comportament bun vreme de o săptămână. (TechCrunch)

7. Google a abuzat de poziția dominantă pentru a-și dezavantaja concurenții, a stabilit o investigație oficială realizată în India. Gigantul american ar fi afectat abilitatea producătorilor de telefoane de a dezvolta și vinde dispozitive cu alte sisteme de operare decât Android. În India, Android are 98% din piață. (Reuters)

8. Surface Pro 8 ar urma să aibă un ecran de 13 inch, cu 120Hz rată de refresh și rame înguste, conform unor materiale de marketing pregătite de un retailer. Laptopul, care urmează să fie prezentat oficial miercuri, va fi livrat cu Windows 11 și va avea un SSD ce poate fi înlocuit și porturi USB-C și Thunderbolt (nu și USB-A) (The Verge)

9. Illinois este statul american cu cele mai multe restricții privind colectarea datelor biometrice de către companiile private și instituțiile guvernamentale. Spre deosebire de majoritatea statelor, unde, în general, aceste practici sunt neîngrădite, colectarea nu se poate face fără acordul cetățenilor nici online, nici offline, iar datele obținute astfel nu pot fi vândute. (Reuters)

10. Specialiștii avertizează că accesoriile purtabile, precum smartwatch-urile, nu pot măsura tensiunea arterială precis, fără a fi reglate pe baza unui aparat tradițional. Ceasurile inteligente pot indica doar tensiunea relativă – dacă a crescut sau a scăzut de la ultima măsurare. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
iPhone 13 va avea o baterie mai mare decât iPhone 12 – Cronica de Tehnologie
Apple cumpără un startup care lucra la o soluție de monitorizare a astmului la copii – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău