30% dintre medicii din spitalele publice nu sunt vaccinați anti-COVID-19. Persoanele care se vaccinează vor primi un voucher în valoare de 100 lei – Cronica serii

1. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că nu consideră vaccinarea obligatorie o soluţie pentru ţara noastră şi crede că oamenii trebuie să fie responsabilizaţi într-un fel sau altul pentru deciziile luate. (News.ro)

2. Coaliţia de guvernare a agreat soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2. (G4Media)

3. România a recepționat până acum, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 17.978.849 de doze de vaccin, dintre care a folosit doar 9.516.841. Țara noastră a donat 1.569.830 de doze și a vândut alte 1.870.000 de doze, iar în acest moment sunt în desfășurare demersuri pentru vânzarea altor doze de vaccin. (Hotnews)

4. 30% dintre medicii din spitalele publice nu sunt vaccinați anti-COVID-19, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății. Potrivit datelor, dintre cei care s-au imunizat până în prezent mai mulți sunt în București, în Ilfov și Călărași. (Digi24)

5. Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat dacă va demisiona din funcţia de prim-ministru în cazul în care va pierde alegerile interne, că el candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL. ”Despre acest lucru discutăm”, a declarat Cîţu, precizând că celălalt obiectiv al său este să avem o guvernare cât mai bună. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Ebook reader-ele Kindle suferă de o vulnerabilitate, care le permite atacatorilor să preia complet controlul asupra device-ului și, eventual, să acceseze contul Amazon al utilizatorului. Problema se regăsește în componenta de citire a PDF-urilor din firmware, iar Amazon a lansat deja un patch. (TechXplore)

6. De la 1 iulie până în prezent, România a exportat în afara Uniunii Europene aproximativ 1 milion de tone de cereale, arată datele Comisiei Europene. Mai mult de jumătate din această cantitate a fost reprezentată de orz, peste 537.000 de tone. România a mai exportat 430.000 de tone de grâu și circa 41.300 de tone de porumb. România este în acest moment cel mai mare exportator de cereale din UE, urmată fiind de Franța. (Digi24)

7. În luna iunie 2021, s-au născut 14.877 copii, cu 1.353 mai mulţi copii decât în luna mai, în timp ce numărul deceselor înregistrate a fost de 21.337 (11.157 bărbaţi şi 10.180 femei), cu 3.190 decese mai puţine decât în luna mai 2021, a anunţat, marţi, Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

8. Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, și-a dat demisia după ce un raport l-a găsit vinovat de gesturi nepotrivite și hărțuire sexuale asupra a 11 femei. Cuomo, un Democrat, a fost apreciat pentru felul în care a gestionat pandemia în statul NY. (WSJ)

9. Autoritățile americane s-au angajat să treacă din nou în revistă documentele anchetei cu privire la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, care ar putea fi declasificate. Cererea, care se repetă în fiecare an, este a unor familii ale victimelor. Acestea i-au reproșat lui Joe Biden faptul că nu-și respectă promisiunile cu privire la transparență în acest dosar. (Profit.ro)

10. Atacantul Lionel Messi va fi prezentat oficial ca nou jucător al echipei PSG, miercuri, de la ora locală 11.00 (12.00, ora României), într-o conferinţă de presă, informează presa franceză. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Puțin peste 1% din pastilele de iodură de potasiu cumpărate de autorități au fost distribuite până acum populației – Cronica serii
Lider PSD: „Matematic, PSD-ul în acest moment nu are majoritate” – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău