33% dintre adolescenții americani dețin o cască de VR, în creștere de la 31% în toamna anului trecut – Cronica de Tehnologie

1. Google a prezentat cipul de AI Axion, bazat pe designul ARM, pe care-l va oferi clienților Google Cloud în cursul acestui an. Conform companiei, Axion va fi cu până la 30% mai performant decât alte cipuri similare. (WSJ)

2. În ultimul an fiscal, Apple a asamblat în India iPhone-uri în valoare de $14 miliarde, ceea ce reprezintă o dublare a capacității de producție de la an la an. Deja 14% dintre iPhone-uri sunt acum asamblate în această țară. (Bloomberg)

3. Intel a prezentat cipul AI Gaudi 3, despre care spune că este de 1,7 ori mai performant în antrenarea LLM-urilor, că are o deducție cu 50% mai bună și o eficiență cu 40% mai mare decât cipurile H100 de la Nvidia, urmând să coste mai puțin decât acestea. Producția în masă a cipului va începe în al treilea trimestru. (Tom’s Hardware)

4. Microsoft va investi $2.9 miliarde în dezvoltarea unor centre de date din Japonia până în 2025. Două dintre viitoarele centre vor putea dezvolta cipuri avansate de inteligență artificială. (Nikkei)

5. După TSMC, Samsung va primi o subvenție de $6.6 miliarde de la guvernul american pentru a-și extinde capacitățile de producție a cipurilor din Taylor, Texas. Patru noi facilități vor fi construite aici, inclusiv o fabrică de $17 miliarde și un centru de cercetare și dezvoltare. (Reuters)

6. 33% dintre adolescenții americani dețin o cască de VR, în creștere de la 31% în toamna anului trecut. Și gradul de folosire săptămânală a căștilor de realitate virtuală a crescut de la 10% la 13%, conform unui sondaj. (9to5Mac)

7. Google anunță un nou set de funcții AI pentru aplicațiile din cadrul suitei Google Workspace. Printre altele, „Help me write”, din aplicația mobilă de Gmail, va ajuta utilizatorii să compună mesaje prin comenzi vocale, iar o nouă funcție din Google Sheets promite să se ocupe de formatarea și organizarea datelor. (Profit.ro)

8. Google lansează Gemini 1.5 Pro în public preview pe platforma de dezvoltare AI pentru enterprise Vertex AI. Cel mai performant model lingvistic al companiei poate procesa între 128.000 și 1 milion de token-uri –  echivalentul a aproximativ 700.000 de cuvinte sau aproximativ 30.000 de linii de cod. (TechCrunch)

9. În colaborare cu Bayer, Google lucrează la o soluție AI care poate identifica anomaliile din imagistica medicală și rezuma informațiile din istoricul medical al unui pacient. Tehnologia are rolul de a ajuta radiologii să-și îndeplinească sarcinile mai repede, aceștia având controlul asupra întregului proces. (CNBC)

10. YouTube a anunțat noi facilități de shopping, menite să ajute creatorii de conținut să-și crească veniturile. Printre altele, cu „Shopping Collections” creatorii vor putea lista colecții de produse ale anumitor branduri, iar „Affiliate Hub” îi va ajuta să găsească mai ușor informații despre parteneri, comisioane și coduri promoționale. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Singapore va fi prima țară care va folosi verificarea facială în cadrul sistemului național de identitate – Cronica de Tehnologie
Apple, Google și Microsoft vor trece împreună la un sistem de logare fără parolă – Cronica de Tehnologie