3,8 miliarde de oameni sunt conectați la internet – Cronica de Tehnologie

1. Din Internet Trends Report pe 2018: anul trecut au fost conectați la internet 3,8 miliarde de oameni, adică 51% din populația globului; numărul celor conectați a crescut în 2018 cu 6% față de anul anterior; 7 din cele mai valoroase 10 companii din lume sunt din zona tehnologiei; comerțul electronic reprezintă 15% din vânzările de retail. (VOX)

2. Apple ar putea cumpăra Infineon, divizia germană de modemuri a Intel. Apple a folosit modemuri Infineon înainte să colaboreze cu Qualcomm și ar putea să folosească tehnologia achiziționată pentru a produce propriile modemuri. (The Information)

3. Dropbox schimbă strategia și încearcă să devină o meta-platformă pentru organizarea câtor mai multe aspecte ce țin de office. Serviciul vrea să acopere, pe lângă crearea și editarea documentelor cu Google Docs și Microsoft Office, inclusiv funcții de comunicare și gestionare a proiectelor prin intermediul aplicațiilor specializate precum Slack, Zoom sau Trello. (FastCompany)

4. Opera lansează primul browser de gaming, un browser care oferă posibilitatea limitării resurselor folosite de browser pentru ca acesta să nu afecteze streaming-ul. Opera GX include un centru de control de unde poate fi limitată cantitatea de memorie RAM alocată și frecvența procesorului. (Profit.ro)

5. Amazon lansează Personalize, o facilitate care va face parte din Amazon Web Services și va permite crearea de aplicații, site-uri și newslettere ce folosesc inteligența artificială pentru a realiza recomandări personalizate de produse. (VentureBeat)

6. AMD lansează Ryzen 9 3950X, un procesor de gaming cu 16 nuclee și 32 de fire de execuție construit pe 7 nm. Frecvența de bază este de 3,5 GHz, dar cu boost poate ajunge la 4,7 GHz, iar cache-ul este de 72 MB. Disponibil din septembrie pentru $750, acesta va putea fi instalat pe o placă de bază AM4. (Anandtech)

7. Șeful divizie antitrust din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Makan Delrahim, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă o serie de argumente pe baza cărora companiile de tehnologie ar putea fi puse sub acuzare. Printre acestea se numără achizițiile făcute fără o motivație financiară evidentă, care urmăresc doar să afecteze concurența. (CNBC)

8. Huawei a început să lucreze încă de acum 7 ani la un sistem de operare propriu, ca alternativă la Android. Șefii companiei au luat încă de atunci în calcul dependența de tehnologia americană și repercursiunile care au devenit realitate anul acesta. Primele dispozitive care folosesc acest sistem sunt așteptate să apară în toamnă. (SCMP)

9. Două filtre noi – unul care modifică figura pentru a semăna cu un bebeluș și celălalt care modifică trăsăturile pentru a emula genul opus – au contribuit la viralizarea fotografiilor postate pe Snapchat și creșterea masivă a numărului de instalări. De la 600.000 pe zi, după lansarea noilor funcții numărul download-urilor a ajuns să depășească în unele cazuri 2 milioane. (Onezero)

10. Volkswagen a renunțat la parteneriatul cu firma Aurora, specializată în software pentru vehicule autonome, la două zile după ce startup-ul din Silicon Valley a anunțat că va construi platforme autonome pentru vehicule comerciale împreună cu Fiat Chrysler Automobiles. (News.ro)

Bonus: Microsoft va înceta să mai publice jocuri compatibile cu versiunile vechi de Xbox (Xbox original și Xbox 360), care beneficiază deja de peste 600 de titluri. În schimb, compania se va concentra pe viitoarea consolă și anunță că aceasta va rula jocurile de Xbox One. (The Verge)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Mașinile Volvo vor comunica între ele începând de anul viitor
Cronica de Tehnologie – Hackerii au spart conturile de webmail oferite de Microsoft

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău