ChatGPT poate inventa povești convingătoare, citând surse inexistente pentru a-și susține afirmațiile – Cronica de Tehnologie

1. Apple va încerca să mute o parte mai mare din producție în afara Chinei anul viitor, în pole position fiind India, urmată de Vietnam și Malaezia, dar și de Irlanda pentru iMac-uri. În același timp, compania americană vrea să păstreze în China o parte semnificativă a producției și să-și reducă dependența de cipurile produse în Taiwan. (Bloomberg)

2. Google a prezentat a patra generație a cipurilor Tensor Processing Unit, pe care le folosește în supercomputerele pe care antrenează inteligența artificială. Aceasta a fi cu până la 1,7 ori mai rapidă și până la 1,9 ori mai eficientă din punct de vedere energetic decât cipul A100 de la Nvidia. (Reuters)

3. ChatGPT poate inventa povești convingătoare, citând surse inexistente pentru a-și susține afirmațiile. Chatbot-ul dezvoltat de OpenAI a fabricat pur și simplu un scandal sexual în care a implicat un renumit profesor american de drept, citând articole de presă, care, în realitate, nu există. (Washington Post)

4. Stripe a procesat tranzacții în valoare de $817 miliarde de dolari anul trecut, în creștere YoY de 26%. Mai bine de 100 dintre companiile care folosesc Stripe au procesat peste $1 miliard, iar numărul clienților a crescut cu 19%. 55% dintre clienții noi sunt din afara Statelor Unite. (TechCrunch)

5. Meta a lansat modelul de AI SAM (Segment Anything Model), care poate identifica obiectele din imagini și filmări, împreună cu SA-1B (Segment Anything 1-Billion), despre care spune că este cel mai mare set de date pentru identificarea obiectelor lansat vreodată. Compania speră că acestea să sprijine cercetarea în zona de computer vision. (News.ro)

6. Amazon, Google și Microsoft au un impact negativ asupra pieței de servicii cloud din Marea Britanie, a concluzionat un studiu Ofcom, care spune că cei trei afectează inovația și dezvoltarea. Ofcom va trimite mai departe cazul la Competition and Markets Authority. (Bloomberg)

7. Ryzen 7000X3D arată o performanță de gaming impresionantă, care, uneori, este chiar peste Ryzen 9 7950X3D. Puterea generală de calcul, însă, este una medie. Noile procesoare au și o eficiență energetică foarte bună. (AnandTech)

8. Sony ar lucra la o consolă PlayStation portabilă. Numită intern Q Lite, aceasta ar avea un touchscreen LCD 1080p de 8 inch și declanșatoare adaptive pentru feedback haptic. Jocurile vor fi accesate printr-o funcție de streaming pe care Sony o testează de ceva vreme și care se numește Remote Play. (Insider Gaming)

9. Dezvoltatorii aplicațiilor de Android care au nevoie de crearea unui cont pentru a fi folosite vor trebui să ofere și opțiunea ștergerii conturilor și, o dată cu acestea, a datelor aferente. Google urmează aici calea deschisă de Apple, care a anunțat o politică similară în urmă cu câteva luni. (Profit.ro)

10. Giganții americani de tehnologie au dificultăți în Europa în ceea ce privește operarea concedierilor anunțate. Din cauza legislației muncii, ce prevede consultări prealabile cu organismele care reprezintă angajații, Amazon, Google și ceilalți s-au lovit de obstacole în Germania, Franța și alte țări europene. Google spune că nu va face concedieri în România, Grecia și Austria. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie
Facebook și Instagram își urmăresc îndeaproape utilizatorii, prin intermediul browserelor din aplicațiile de iPhone – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău