422.000 de roboți s-au vândut anul trecut, la nivel global – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis participă, în perioada 24 – 26 septembrie, la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Adunarea va avea loc la New York, iar şeful statului va susţine un discurs şi va participa la Forumul Politic cu tema „Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă”. (News.ro)

2. Plenul Senatului a respins solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD. (Link)

3. La jumătatea anului, execuţia bugetului Primăriei Capitalei arăta un excedent de jumătate de miliard de lei. Cheltuielile din prima jumătate a anului s-au dus, în majoritate covârşitoare, în subvenţionarea căldurii bucureştenilor şi în subvenţionarea transportului în comun. Din execuţie reiese că spaţiile verzi au costat mai mult decât străzile, iar poliţia locală mai mult decât iluminatul public. (Economica)

4. România se află pe locul trei în UE în topul țărilor cu cel mai mare excedent comercial pe relația cu Africa, după Belgia și Germania. (Profit.ro)

5. Candidații la președinție pot deconta o sumă aproape dublă față de alegerile precedente, din 2014, când au fost acceptate cheltuieli de maximum 5,4 milioane de euro pe candidat. Anul acesta, contribuțiile pot fi de maximum 20.000 de salarii minime pe economie. (EuropaLibera)

6. Prețul acțiunilor Netflix a scăzut de la $380+, cât era la începutul lui iulie, la $265+. (CNBC)

7. Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și- a desemnat echipa sa principală de relaţii cu mass-media, printre cei aleşi aflându-se şi românca Dana Spinanţ, fost jurnalist. (News.ro)

8. Aproximativ trei sferturi dintre imigranții sirieni care se află în prezent în Germania trăiesc în totalitate sau parțial din ajutorul de șomaj, conform statisticilor oficiale. (Profit.ro)

9. Anul trecut, la nivel global, s-au vândut 422.000 de roboți în valoare de $16,5 miliarde. 74% din piață se află în China, Japonia, Coreea de Sud, SUA și Germania. (Link)

10. FIFA a cerut Iranului să permită femeilor intrarea pe stadioane la meciurile de fotbal. Iranul interzice femeilor să fie spectatoare pe stadioane. (FoxNews)

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr TheEconomist:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Simona Halep a castigat Rogers Cup
Cronica diminetii – Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură dacă reorganizarea ELCEN nu va fi aprobată