53% din localităţile din mediul rural nu au medic de familie sau au medici insuficienţi – Cronica dimineții

1. Ministrul Alexandru Rafila a declarat că circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada următoare, iar 3 milioane de doze mai sunt în depozite. În ceea ce priveşte procesul intentat de Pfizer pentru vaccinurile pe care România a refuzat să le mai cumpere, Rafila speră să se ajungă la o soluţie. (News.ro)

2. Rezerva de apă a României, deşi mai mică decât anul trecut, poate satisface necesarul pentru toţi beneficiarii care se alimentează centralizat din sursele de apă de suprafaţă, a anunțat Administrația Naţională Apele Române (ANAR). (Digi24)

3. Coordonatorul programului Sănătatea Mamei şi a Copilului din cadrul Salvaţi Copiii, Silvia Burcea, a tras un semnal de alarmă privind medicii de familie în mediul rural. Potrivit acesteia, 53% din localităţile din mediul rural nu au medic de familie sau au medici insuficienţi. Tot în mediul rural sunt medici de familie care deservesc 10.000 de pacienţi. (News.ro)

4. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 martie este de 18.965.288, cu 24.454 mai mulţi faţă de ultima informare de la sfârşitul lunii februarie. (Hotnews)

Știrea Hope.ro: Marea Britanie va folosi cea mai mare navă de instalare a cablurilor din lume pentru a se lega la fermele de energie solară din Sahara.

5. Un raport al Federației Europene pentru Transport și Mediu arată că una din patru mașini electrice vândute în Europa, în acest an, va fi fabricată în China. (Economica)

6. Statele Unite au fost cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate, anul trecut, depășind Qatarul și Australia. Exporturile de GNL din SUA au fost mai mari cu 12% comparativ cu 2022. (Link)

7. O echipă de cercetători din Coreea de Sud a anunțat un nou record mondial, 48 de secunde, pentru perioada în care au susținut temperatura de 100 de milioane de grade Celsius – de șapte ori mai mare decât nucleul soarelui – în timpul unui experiment de fuziune nucleară. Acest progres este considerat un pas important în dezvoltarea viitoarelor tehnologii energetice. (Adevarul)

8. Consulatul Iranului din capitala siriană Damasc a fost lovit luni, în ceea ce presă siriană și iraniană au descris ca fiind un bombardament aerian israelian. Iranienii au anunțat că dou importanți generali ai Corpului Gardienilor Revoluției Iraniene și cinci ofițeri iranieni au fost uciși în atac. (Libertatea)

Din Cronica Sportivă: Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA. Ea a coborât de pe locul 24 pe 29, cu 1748 puncte.

9. Congresul american va vota un proiect de lege amânat, care prevede acordarea unui ajutor de aproximativ 60 de miliarde de dolari Ucrainei, după ce Camera Reprezentanților se va întoarce din vacanța de Paște, pe 9 aprilie. (G4Media)

10. Curtea Supremă din Florida a autorizat luni intrarea în vigoare, peste o lună, a unei legi semnate de guvernatorul republican al statului, Ron DeSantis, care interzice avortul după şase săptămâni de sarcină. (News.ro)

Fotografia dimineții – Susținătorii principalului partid de opoziție din Turcia sărbătoresc, în Istanbul, victoria în alegerile locale din Turcia. Yasin Akgül/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Economiei: România pierde anual 10 miliarde euro pentru că nu este in Schengen – Cronica dimineții
Raport servicii de informații SUA: Am identificat 18 obiecte care nu prezentau propulsie vizibilă sau foloseau o tehnologie necunoscută de Statele Unite – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău