61% din iPhone-urile vândute în SUA în Q1 au fost din seria iPhone 12 – Cronica de Tehnologie

1. Primele informații credibile despre iOS 15 susțin că Apple va aduce schimbări sistemului de notificări, care se va adapta în funcție de modul ales (muncă, condus, somn etc.). Va exista o secțiune nouă dedicată intimității, care va afișa tipurile de date colectate de fiecare aplicație instalată. iPadOS 15 va aduce sistemul de widget-uri lansat anul trecut pe iPhone. (Profit.ro)

2. 61% din iPhone-urile vândute în SUA în Q1 au fost din seria iPhone 12. iPhone 12 și modele Pro au performat bine, în schimb, iPhone 12 mini a fost modelul cu cele mai slabe vânzări. În continuare, iPhone 11 are cea mai mare cotă pentru un singur model, acaparând 24% din vânzările de iPhone. (9to5mac)

3. Google și Apple, pe de o parte, unii din dezvoltatorii de aplicații, de cealaltă parte, s-au aflat împreună în fața unei comisii senatoriale pe tema puterii magazinelor de aplicații. Dezvoltatorii de aplicații s-au plâns că au ajuns să se teamă pentru afacerile lor și că Apple și Google abuzează de puterea pe care o au. Spotify a spus (din nou) cu subiect și predicat că Apple își folosește puterea pentru a-și destabiliza concurența. (CNBC)

4. Pilotul automat al automobilelor Tesla poate fi păcălit să opereze fără ca cineva să-l supervizeze din scaunul de șofer. Consumer Reports a reușit să activeze pilotul automat legând de volan un lanț cu greutăți, care să simuleze presiunea pusă de mâinile șoferului. Tesla spune că șoferul trebuie să țină în permanență mâinile pe volan și să fie atent la drum, chiar și când pilotul automat funcționează. (The Verge)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

5. Oamenii de știință au descoperit o metodă prin care poate fi restaurat litiul inactiv din anozii bateriilor. Litiul care, în timp, devine inactiv, este una din cauzele care duc la scăderea treptată a capacității bateriilor. Cercetătorii au reușit, folosind noua metodă, să readucă la capacitate maximă o baterie care mai avea foarte puțin litiu activ. (TechXplore)

6. iMessage va primi o serie de funcții de social media, începând cu iOS 15, urmând să se comporte mai mult ca o rețea socială. Deși nu se știe încă exact care vor fi aceste funcții, clar este că Apple va deschide un nou front cu Facebook. (CNBC)

7. Apple își extinde afacerile din zona de advertising, chiar când lansează App Tracking Transparency, o măsură care va afecta celelalte companii din industrie, cerând acordul expres al utilizatorului înaintea colectării datelor personale. Din extindere face parte lansarea unei a doua reclame în App Store, care va începe să fie afișată până la finele acestei luni. (FT)

8. Facebook începe să testeze targetarea pe bază de topic a reclamelor din video, care va permite advertiserilor să targeteze reclamele în funcție de subiectul filmărilor. La început vor fi disponibile 20 de topicuri, cu peste 700 de sub-topicuri. Facebook spune că peste 2 miliarde de utilizatori urmăresc lunar filmări care pot găzdui reclame și că 70% din reclame sunt urmărite în întregime. (TechCrunch)

9. Oamenii de știință au elaborat o metodă prin care deșeurile din plastic, precum pungi și sticle, sunt transformate direct în molecule ce pot fi folosite în combustibili pentru avioane, motorină și lubrifianți. Metoda folosește un catalizator nou și un proces de reciclare original, pentru a descompune rapid aceste tipuri de plastic dificil de reciclat. (Phys)

10. Sony testează PlayStation Plus Video Pass în Polonia, un serviciu care permite accesul abonaților PlayStation Plus la peste 20 de filme produse de Sony Pictures. Producătorul japonez vrea, astfel, să crească valoarea PS Plus și spune că va fi adăugat conținut nou la fiecare 3 luni. (Video Games Chronicle)

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai importante noutăți prezentate de Apple la WWDC 2019 – Cronica de Tehnologie
Sam Altman spune că munca de la distanță a fost o greșeală și că acest experiment a luat sfârșit – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău