64% din șefii departamentelor de securitate ale companiilor se așteaptă la atacuri cibernetice majore în următorul an – Cronica de Tehnologie

1. Apple a fost nevoită, treptat, să cedeze în fața presiunilor Chinei și să accepte compromisuri, pentru a activa în această piață. Compania americană a trebuit să accepte cenzura și să facă modificări în ceea ce privește modul în care sunt gestionate datele utilizatorilor. (NYTimes)

2. Inteligența colectivă – capacitatea grupurilor de a lucra împreună și a rezolva probleme – poate fi prevăzută și cuantificată, arată un nou studiu. Colaborarea membrilor grupului este de două ori mai importantă decât abilităților personale ale indivizilor, iar o importanță aparte în succesul grupului o are compoziția acestuia – dimensiunea și numărul de femei, printre altele, sunt criterii importante. (Phys)

3. 64% din șefii departamentelor de securitate ale companiilor se așteaptă la atacuri cibernetice majore în următorul an, o sursă importantă de vulnerabilitate fiind munca de acasă. Unele companii sunt atacate deja în mod constant de diverse grupări de hackeri, iar strategiile de securitate sunt adaptate din mers la munca hibridă (de la birou și de acasă). (ZDNet)

4. Până acum, în 2021, au fost creați deja mai mulți unicorni decât pe întreg anul trecut. 166 de startup-uri au devenit unicorni în perioada ianuarie – mai 2021, față de 163 în tot anul 2020. Cel mai activ investitor pe 2021 până acum este firma de capital privat din New York, Tiger Global Management. (Crunchbase)

5. Apple va lansa în iunie opțiunea Lossless Audio cu suport Dolby Atmos, care va fi oferită abonaților fără costuri suplimentare. Lossless Audio în Apple Music, care trebuie activat de la Settings > Music > Audio Quality, începe la nivelul CD-urilor audio și poate ajunge la 24 biți cu 192 kHz. Cel mai înalt nivel necesită echipamente externe, precum convertoare. (Profit.ro)

6. Coinbase lansează o extensie de Chrome prin care pot fi accesate rapid aplicațiile descentralizate pe desktop și pot fi realizate operațiuni cu criptomonede și NFT-uri. Folosirea necesită logarea contului de Wallet în extensie și confirmarea identității pe telefon. (Coinbase)

7. Londra a selectat Dott, Lime și Tier Mobility pentru a demara un program pilot de închiriere a trotinetelor electrice, după ce guvernul a decretat anul trecut că se pot realiza local astfel de teste, în condițiile în care în UK este ilegală folosirea trotinetelor electrice proprii. Programul va dura un an începând din 7 iunie. (TechCrunch)

8. Microsoft lansează Teams pentru uz personal, o versiune gratuită a aplicației, care poate fi folosită pentru comunicarea cu familia și prietenii. Noua variantă este aproape identică cu cea de business, având inclusiv opțiunea de comunicare video cu până la 300 de persoane pentru 24 de ore. (The Verge)

9. Apple lucrează la o nouă pereche de căști wireless, care, conform codului din iOS 14.6 beta, se va numi Beats Studio Buds. Viitoarea pereche va fi mai compactă decât modelele actuale, va suporta noise cancellation, conectare inițială instantă și suport pentru comenzile “Hey, Siri”. (9to5mac)

10. În aceeași zi care Apple a anunțat opțiunea gratuită Lossless Audio, Amazon a decis să includă facilitatea sa similară în abonamentul Unlimited, care costă $10 pe lună ($8 pentru membrii Prime). Până acum, Lossless Audio era disponibilă doar în Amazon Music HD, care costa $15 pe lună ($13 pentru membrii Prime). (Billboard)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia a blocat ChatGPT pentru încălcarea regulilor privind intimitatea – Cronica de Tehnologie
Milioane de echipamente Cisco sunt afectate de mai multe vulnerabilități grave – Cronica de Tehnologie