Facebook a cumpărat Scape Technologies, un startup care folosește computer vision pentru a realiza o localizare mai precisă decât GPS-ul – Cronica de Tehnologie

1. La ediția din acest an a târgului Mobile World Congress nu mai au acces cei care vin din provincia chineză Hubei, iar toți cei care au călătorit în China trebuie să facă dovada că nu au fost acolo în ultimele două săptămâni. (Profit.ro)

2. Facebook a fost avertizată în mod repetat cu privire la problema de securitate care a dus în 2018 la atacul care a compromis datele personale a 29 milioane de utilizatori. Proprii angajați spun că atacul ar fi putut fi prevenit. (The Telegraph)

3. Administrația americană a plătit pentru accesul la o bază de date care cartografiază mișcarea a milioane de posesori de smartphone și folosește datele pentru securizarea granițelor și imigrație. (WSJ)

4. Unul din primele review-uri la noul Razr scoate la suprafața problemele primului smartphone pliabil Motorola, în frunte cu mecanismul de pliere, care pare să fie problematic. Device-ul, care costă $1.500, arată impresionant, însă dezamăgește și printr-o autonomie mică. (Android Central)

5. Facebook a cumpărat Scape Technologies, un startup britanic care folosește computer vision pentru a realiza o localizare mai precisă decât GPS-ul. Valoarea tranzacției este estimată la $40 milioane. (TechCrunch)

6. Datele a peste 6 milioane de cetățeni israelieni cu drept de vot au fost expuse de o aplicație folosită de partidul Prim Ministrului Benjamin Netanyahu, Likud. Parolele adminilor au fost descoperite în codul homepage-ului și cu ajutorul acestora putea fi descărcată întreaga bază de date. (Haaretz)

7. Eșantioanele de sol lunar aduse înapoi de misiunea Apollo 17 vor fi studiate pentru prima oară cu ajutorul unei tehnologii numite tomografie cu sondă atomică, în cadrul căreia este analizat fiecare grăunte de praf în parte. (CNN)

8. Facebook a plătit anul trecut $2.2 milioane pentru recompense în cadrul programului său de bug bounty. Cea mai mare recompensă acordată în 2019 a fost de $65,000. Din 15.000 de rapoarte, au fost plătite recompense pentru 1.300. (Profit.ro)

9. Voyager 2 și-a revenit și funcționează normal după o problemă în urma căreia a fost forțată să intre în safe mode pentru a economisi energie. Sonda a reluat colectarea de informații, iar specialiștii NASA reevaluează acum instrumentele acesteia. (Space.com)

10. Un astronom amator în vârstă de 77 de ani a contribuit la confirmarea unei descoperiri rare: o galaxie cu nucleu dublu. Galaxia cu indicele NGC 4490 are un nucleu vizibil cu ochiul liber și unul care putea fi identificat doar în infraroșu și unde radio. (Iowa State University)

Ți-ar mai putea plăcea
Retrospectiva anului 2019 – Cronica de Tehnologie
Angajații mai multor agenții federale, inclusiv ai Trezoreriei SUA, au avut email-urile monitorizate de hackeri – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău