7 miliarde de mesaje vocale pe zi trimit, în medie, utilizatorii WhatsApp – Cronica de Tehnologie

1. 7 miliarde de mesaje vocale pe zi trimit, în medie, utilizatorii WhatsApp. Produsul deținut de Meta anunță și o serie de îmbunătățiri pentru acest tip de comunicare, printre care posibilitatea întreruperii respectiv reluării înregistrării și ascultarea mesajului înainte de trimitere. (Profit.ro)

2. Apple și Meta au oferit date despre utilizatori unor hackeri care s-au dat drept reprezentanți ai instituțiilor americane. Datele au fost folosite pentru hărțuirea unor persoane și ar putea facilita fraude financiare. (Bloomberg)

3. Departamentul de Justiție al Statelor Unite a deschis o nouă investigație privind practicile anticoncurențiale folosite de Google. Oficialii vor să vadă dacă și cum integrarea Google Maps în alte produse afectează competiția. (Reuters)

4. Waymo va oferi curse complet autonome în San Francisco, în cadrul celei mai recente extinderi a testelor pe care le desfășoară în prezent. Cursele vor fi lipsite de prezența unui șofer, fie și pentru a interveni în situații de urgență, semn că firma are încredere în propria tehnologie de condus autonom. (The Verge)

5. Google spune că va folosi un model de învățare mecanică pentru a identifica și ajuta utilizatorii care trec prin momente grele. Algoritmul ar trebui să depisteze cazuri de violență domestică, viol sau tentative de sinucidere în urma căutărilor web și să ofere rezultate mai bune. (The Verge)

6. Apple vrea să extindă serviciile financiare pe care le poate realiza intern, în ideea renunțării la cele operate acum prin intermediul unor parteneri. Printre altele, Apple vrea să proceseze singură plățile, să verifice creditele și riscurile acestora precum și să facă analiză de fraudă. (Bloomberg)

7. Criptomonede în valoare de peste $1 miliard au fost furate în șapte incidente de securitate recente, legate de infrastructuri de tip pod – care facilitează folosirea monedelor dezvoltate pentru un anumit blockchain și pe alt blockchain. Alte peste $21 de miliarde ar fi blocate în poduri pentru ETH. (Bloomberg)

8. Sky Mavis va returna banii celor i-au pierdut în urma unui hack recent, prin care hackerii au furat în jur de $600 de milioane din blockchain-ul folosit pentru jocul Axie Infinity. Compania nu are încă o soluție pentru returnarea banilor, dar promite una în curând. (Bloomberg)

9. China se pregătește să impună restricții pentru live streaming. Printre altele, se va crește cenzura conținutului și se vor impune limite zilnice pentru tipping. Live streaming-ul este o piață de $30 de miliarde în China. (WSJ)

10. Meta a sponsorizat o campanie care să creeze o imagine negativă pentru TikTok. Gigantul american a plătit o firmă de consultanță Republicană, pentru o campanie care a constant inclusiv în materiale de presă care vorbeau de pericolul pe care rețeaua chineză îl reprezintă pentru copii. (The Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Hyundai vrea să înceapă testarea unui vehicul zburător electric până la finele acestui an – Cronica de Tehnologie
Nvidia a prezentat un procesor bazat pe Arm, pentru rețelele neuronale de mare anvergură – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău