70 de milioane de oameni și-au făcut cont pe Telegram luni, când a fost indisponibil WhatsApp – Cronica de Tehnologie

1. 70 de milioane de oameni și-au făcut cont pe Telegram luni, când a fost indisponibil WhatsApp, anunță fondatorul Telegram, Pavel Durov. Acesta spune că infrastructura serviciului a făcut față exodului masiv de utilizatori și că doar în America de Nord si America de Sud serviciul a mers temporar mai greu. (News.ro)

2. Facebook oferă mai multe detalii legate de problema care a dus la indisponibilitatea pentru aproape 6 ore a serviciilor sale luni seara. O comanda care trebuia să verifice disponibilitatea tuturor facilităților care compun rețeaua ce stă la baza serviciilor Facebook, a dus, în schimb, la oprirea tuturor conexiunilor dintre acestea. (Profit.ro)

3. Amazon lucrează, de cel puțin doi ani, la un frigider inteligent care ar trebui să monitorizeze conținutul acestuia și să anunțe utilizatorul când un aliment se termină și trebuie cumpărat. Proiectul ar fi costat Amazon peste $50 de milioane pe an până acum. (Profit.ro)

4. Cercetătorii au conceput o metodă mai eficientă pentru deep learning, care folosește spike-uri de substraturi neuromorfe. Procesarea în acest fel a datelor este mai rapidă și necesită mai puțină energie. (TechXplore)

5. Denunțătoarea Facebook, Frances Haugen, a fost audiată în Congresul Statelor Unite. Aceasta a susținut în continuare că gigantul american pune profitul în fața siguranței oamenilor și că algoritmul folosit amplifică problemele emoționale ale tinerilor. (The Verge)

6. Un studiu realizat pe șoareci a arătat că un medicament folosit pentru tratarea cancerului poate restabili memoria și funcțiile cognitive în cazul celor care suferă de Alzheimer. Axitinib, cum se numește medicamentul, inhibă creșterea de noi vase de sânge în creier, o caracteristică comună a cancerului și a bolii Alzheimer. (MedicalXpress)

7. Surface Pro 8 are de partea sa noul design și ecranul de 120Hz, însă rămâne un produs scump, care costă începând de la $1.100. În ciuda faptului că i se reproșează numărul redus de porturi, iar autonomia reală este la jumătate față de cea promisă de Microsoft, acesta primește o notă mare. (The Verge, Review)

8. Google va prezenta Pixel 6 pe 19 octombrie, în cadrul unui eveniment virtual. Noua serie, care va fi compusă din Pixel 6 și Pixel 6 Pro, va folosi Tensor, primul chipset dezvoltat intern de Google, care promite performanță și securitate. (Profit.ro)

9. Facebook s-a conformat cererilor guvernului din Rusia și a eliminat conținutul considerat de acesta ilegal. Chiar și așa, autoritatea în materie, Roskomnadzor, spune că Facebook s-a mișcat încet și cere amendarea companiei americane cu între 5% și 10% din cifra de afaceri. (Reuters)

10. Chipset-ul A15 de pe iPhone 13 aduce un spor de performanță cuprins între 2.5% și 37%, în funcție de sarcină, față de A14. Sporul este mult mai mare în cazul GPU-ului și ar fi produs rezultate și mai bune dacă Apple nu ar fi impus unele limitări. (AnandTech)

Ți-ar mai putea plăcea
SpaceX a testat un nou prototip al rachetei Starship care a reușit aterizarea pentru prima oară dar a explodat la câteva minute după – Cronica de Tehnologie
TeamViewer ar fi fost spart de hackerii chinezi în 2016 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău