Nvidia este interesată de cumpărarea ARM – Cronica de Tehnologie

1. Apple a angajat firma Analysis Group pentru a combate ideea că taxele percepute prin App Store sunt anticoncurențiale. Economiștii firmei au concluzionat că Apple percepe comisioane similare celor cerute de concurență. Mutarea celor de la Apple vine cu o săptămână înainte de audierea din Congress pe tema competiției din piețele digitale. (Cnet)

2. Samsung a anunțat Galaxy Z Flip 5G, o versiune cu 5G a smartphone-ului pliabil Galaxy Z Flip, lansat la începutul anului. Dincolo de suportul 5G, chipset-ul Snapdragon 865 Plus și prețul de $1,449 (cu $70 mai scump), este același dispozitiv. (Profit.ro)

3. Facebook Messenger are acum în Settings o secțiune dedicată intimității, din care iese în evidență suportul pentru Face ID și Touch ID în cazul iPhone-urilor și iPad-urilor. Aplicația poate fi configurată să se blocheze automat la puțin timp după închidere, fiind necesară autentificarea la următoarea pornire. (The Verge)

4. Nvidia este interesată de cumpărarea ARM, susțin surse anonime, în ceea ce ar putea deveni cea mai importantă tranzacție din industria cipurilor. SoftBank caută cumpărători pentru ARM și a avut discuții inclusiv cu Apple, care nu s-a arătat interesată. (Bloomberg)

5. Slack a depus o plângere la Uniunea Europeană împotriva Microsoft și susține că includerea Teams în Office 365 este o mutare anticoncurențială. În plângere se arată că Microsoft profită de puterea pe care o are în piață (popularitatea suitei office) pentru a-și elimina concurenții din zona instrumentelor de comunicare pentru companii. (FT)

6. New York Times vrea să cumpere producătorul de podcast-uri Serial Productions, în vederea creșterii propriului business de podcast-uri. Valoarea tranzacției este estimată a fi în jurul a $50 milioane. (WSJ)

7. AI-ul pentru recomandări de produse al celor de la Google intră în stadiu beta public și poate fi implementat de magazinele online. Recomandările AI-ul sunt bazate pe o serie întreagă de date, pe care Google le are despre clienți, precum istoricul de cumpărături și cel al navigării online. (SiliconANGLE)

8. Google amână cu 6 luni indexarea mobile-first, care trebuia să înceapă în luna septembrie. Din cauza “vremurilor nesigure”, motorul de căutare va începe să folosească un index care pune accentul pe versiunea mobilă a site-urilor din martie 2021. (9to5Google)

9. Italia investighează Amazon și Apple pentru blocarea altor comercianți decât cei oficiali de la vânzarea produselor. Autoritatea locală pentru concurență suspectează cele două companii că au exclus de la vânzarea căștilor Beats magazinele care nu sunt pe lista de distribuitori oficiali. (Bloomberg)

10. WhatsApp va vinde credite, asigurări și pensii persoanelor cu venituri mici și companiilor mici și mijlocii din regiunile rurale ale Indiei. Serviciul deținut de Facebook derulează mai multe programe pilot împreună cu bănci din India, precum ICICI, Kotak Mahindra și HDFC, bănci care au mai multe milioane de clienți. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon lucrează la o brățară care recunoaște sentimentele purtătorului – Cronica de Tehnologie
Apple a cumpărat NextVR, startup specializat în transmisiuni sportive pentru căști de realitate virtuală – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău