80% din totalul download-urilor este generat de 1% dintre aplicațiile mobile – Cronica de Tehnologie

1. Guvernul chinez are reguli bine stabilite pentru operarea lagărelor de concentrare din provincia Xinjiang și supravegherea în masă a uigurilor musulmani și a altor minorități. Conform unor documente secrete, China are adevărate manuale cu care este instruit personalul din lagărele de concentrare și care predă metode de îndoctrinare forțată. Informațiile sunt deosebit de detaliate și includ chiar și instrucțiuni privind momentul în care vizitatorii au voie să meargă la baie. (ICIJ)

2. 80% din totalul download-urilor este generat de 1% dintre aplicațiile mobile. Dintr-un total de 29.6 miliarde de download-uri înregistrate în Q3 2019, 784.080 de dezvoltatori împart între ei doar 6 miliarde de download-uri, adică 7.650 de download-uri de fiecare în medie. Comparativ, doar Facebook a avut în aceeași perioadă 682 milioane de download-uri. (Profit.ro)

3. Un fost angajat Facebook povestește cum a folosit instrumentele de targetare a reclamelor oferite de rețeaua socială pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige alegerile din 2016. James Barnes, considerat la acea vreme un element cheie de staff-ul actualului președinte, vrea să folosească acum aceleași instrumente împotriva lui Trump. (WSJ)

4. Twitch pierde încă un streamer de top. Jeremy Wang, aka Disguised Toast, care avea peste un milion de followeri, a semnat cu Facebook și va activa pe Facebook Gaming. (CNN)

5. FCC nu mai permite operatorilor de comunicații din Statele Unite să folosească subvențiile primite de la stat pentru a cumpăra echipamente Huawei și ZTE. Autoritatea americană propune ca operatorii care beneficiază de finanțările statului să și înlocuiască echipamentele Huawei și ZTE pe care le folosesc în prezent. (Engadget)

6. Apple ar urma să vândă 60 milioane de AirPods anul acesta, mult peste estimările inițiale. Se pare că noile AirPods Pro se bucură de o cerere mult mai mare decât era așteptat. (Bloomberg)

7. În perioada 2015 – 2016, Facebook a testat o aplicație de recunoaștere facială pe proprii angajați și pe prietenii acestora. Aplicația, care în teorie putea recunoaște orice utilizator Facebook, afișa numele și poza de profil folosită pe rețeaua socială a celor identificați cu ajutorul camerei foto a telefonului. (Profit.ro)

8. Fondatorul serviciul de schimb pentru monede virtuale Quadriga, Gerald Cotten, crezut mort, ar putea fi în viață, conform unor investigații care au urmărit cursul criptomonedelor în valoare de $250 milioane care au dispărut odată cu acesta. (Vanity Fair)

9. Curtea Supremă din Pennsylvania a decis, cu 4 voturi la 3, că suspecții nu sunt obligați să își declare parolele, întorcând soluția unei instanțe inferioare într-un caz de pornografie infantilă. În doctrina legală se considera până acum că protecția stipulată în al cincilea amendament pentru declarațiile autoacuzatoare, cum a fost cazul aici, nu se aplică atunci când investigatorii cunosc existența, locul și conținutul materialelor care fac obiectul cazului. Suspectul declarase în fața investigatorilor că nu spune parola deoarece conținutul l-ar incrimina. (ArsTechnica)

10. Un presupus membru al grupului de hackeri responsabil pentru spargerea contul de Twitter al lui Jack Dorsey a fost arestat. Grupul Chuckling Squad, care a revendicat spargerea conturilor mai multor personalități, are cel puțin un membru minor. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Shopify lansează Shop, propria aplicație de cumpărături – Cronica de Tehnologie
Doi angajați ai platformei de ecommerce Shopify au furat datele a peste 100 de magazine online – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău